Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Potencianövelő szer az étrend-kiegészítőben

MTI, 2010. szeptember 14. - kedd 11:01
Címkék:
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Már régóta tudomásuk van az egészségügyi hatóságoknak arról, hogy számos étrend-kiegészítő illegálisan előállított gyógyszerhatóanyagot tartalmaz - írta a Magyar Nemzet.


A lap, amely hétfőn számolt be a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán készült vizsgálatról, kedden azt írta: az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) 2008 januárja és 2010 júniusa között száztizenhárom hamisítás vagy illegális forgalmazás gyanújával lefoglalt, illetve beküldött mintáról adott ki analitikai szakvéleményt.

AFP

Ezen a területen nincs piacellenőrzési jogköre az OGYI-nak, a vizsgálatokat más hatóság által folytatott eljáráson belül végezték, s az eredményről minden esetben tájékoztatták a "megrendelőt". A megvizsgált száztizenhárom minta között háromféle regisztrált étrend-kiegészítő, a többi illegálisan forgalmazott, ismeretlen eredetű készítmény volt. Az OGYI laboratóriumában bevizsgált étrend-kiegészítőkben potencianövelő gyógyszerhatóanyagot találtak, ugyanazt, amit a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán vizsgált termékekben.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az OGYI közlése szerint nincs szankcionálási jogkörük. Ugyanezt közölte az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet főigazgatója, Martos Éva is, aki elmondta: nem tudtak az OGYI vizsgálati eredményeiről. A lap szerint az ÁNTSZ annyit tett, hogy zároltatta a szóban forgó készítményeket, vagyis azokban a boltokban, ahova az ellenőrök eljutottak, megkérték az eladókat, hogy amíg a hivatalos vizsgálat nem igazolják a gyanút, ne árusítsák a szereket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza