Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre több a szélessávú internet-előfizetés

MTI, 2010. szeptember 14. - kedd 12:21
Címkék: kommunikáció, NMHH, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Júliusban lassan, de folytatódott a kábelmodemes szélessávú internet-előfizetések számának növekedése, így a vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma 1,828 millió volt a hónapban - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).


A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma júliusban - hasonlóan az előző hónaphoz - nyolcszázezer volt. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók a kábeles piac nyolcvanöt százalékát fedik le, az ő ügyfélszámuk júliusban nyolcszáznyolcvanegyezerre nőtt, így a hónap végén a szélessávú internetre kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma a teljes piacon 1,028 millió volt.

A szolgáltatók által nyilvántartott bekapcsolt vezetékes és kábelmodemes vonalak száma júliusban a júniusi 3,007 millióról 2,996 millióra csökkent. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma júliusban tizennyolcezerrel 2,465 millióra csökkent, míg a kábeltelevíziós hálózaton működő telefonvonalak száma ötszázhuszonnégyezerről ötszázharmincegyezerre nőtt.

Tovább csökkent a száz főre jutó bekapcsolt vezetékes fővonalak száma is, a június végi 30,06 helyett ez a mutató 29,95 volt júliusban. A háztartások vezetékestelefon-ellátottsága is csökkent, 60,72 százalékról 60,53 százalékra.

2010 júliusában az előfizetők négyszáztizenötmillió percnyi hívást kezdeményeztek, huszonötmillió perccel kevesebbet, mint előző hónapban. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 146,2 percről 138,6 percre, míg a hívások átlagos hossza 3,08 percről 3,05 percre csökkent. A közvetítőválasztást az év hetedik hónapjában a júniusi 409 ezer után 405 ezer ügyfél vette igénybe, ők huszonhatmillió percet telefonáltak így, szemben az egy hónappal korábbi huszonnyolcmillió perccel. A júliusi adatok szerint az előfizetők 2004 januárja óta összesen ötszáztizenhatezer számot hordoztak.

Az NMHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatív szolgáltatók, és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza