Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Eredményes volt a budapesti strandszezon

MTI, 2010. szeptember 08. - szerda 10:11
Címkék: Budapest, strand, fürdő
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A nehéz körülmények ellenére is sikeres volt az idei strandszezon: a bevétel kismértékben nőtt, a forgalom pedig a tavalyihoz hasonlóan alakult.


Az, hogy nem volt veszteséges a szezon az időjárás, a válság és az árvíz okozta problémák ellenére sem, jelentős részben az idén bevezetett új, elektronikus beléptető rendszernek (IFR) köszönhető. Az IFR segítségével ugyanis hatékonyan kiszűrhetők az illegális belépők, így a vendégek csak a jegy megvásárlásával juthattak be a fürdőkbe, strandokra, és elkerülhetők voltak a visszaélések.

Idén megnőtt az alternatív értékesítési csatornákon keresztül eladott jegyek száma is: a város több pontján - például szállodákban - igyekeztek a vendégeket elérni, és több tucat utazási iroda és bizományosi partner értékesítette belépőket. Az új jegystruktúra is hozzájárult a jó eredményekhez: nagy sikert aratott az év újdonsága, a strandbérlet, ami szeptember végéig érvényes a Dagály strandra.

mti

Továbbra is népszerűek volt a Strandváró napok, amelyeken a vendégforgalom az átlagosnak kétszeresére-háromszorosára nőtt. A tavalyi siker miatt ismét volt Cinetrip és Strandok éjszakája - ezúttal a fürdőszövetséggel együttműködésben. A Sziget fesztivál idején ismét kedvezményes belépővel lehetett fürdeni a budapesti strandokon, csak ebben az egy hétben több mint százezer látogató érkezett a fürdőkbe, strandokra.

A siker ellenére a turizmus általános nehézségei természetesen a strandoknál is megmutatkoztak. A gazdasági válság idején kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy strand belépőre költsenek. A szélsőséges időjárás, a gyakori rossz idő és az árvíz komoly vendégszám csökkenést okozott különösen a nyár első felében. Az év 365 napjából a strandszezon száz-százhúsz nap, idén ennek egyharmada esős, hideg, strandolásra nem alkalmas idő volt.

A legnépszerűbb strand a Dagály és a Palatinus volt idén nyáron is. A csúcsnap a Dagályon júl. 12-én volt, akkor 6873-an látogattak el ide, a Palatinusra pedig júl. 17-én 4413-an.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza