Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kenyérdrágulás szeptember közepétől

MTI, 2010. szeptember 06. - hétfő 10:51
Címkék: kenyér, ár,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

E hónap közepétől akár már több üzletben is drágább lehet a kenyér, az ártárgyalások most folynak a sütőipari vállalkozások és a kiskereskedelmi boltok, bolthálózatok és áruházláncok között - mondta Werli József, a Magyar Pékszövetség főtitkára.


A szakember az áremelést a gabona, illetve a liszt árának drasztikus emelkedésével, továbbá az energia- és szállítási költségek növekedésével indokolta. A főtitkár szerint egy kilogramm fehér kenyér átadási ára, amiért a sütőipari vállalkozások a kiskereskedőknek adják a kenyeret százhatvan-százkilencven forint között van. Az átadási ár nagymértékben függ attól, hogy melyik üzletnek szállít a vállalkozás és az ország mely részén működik a cég - tette hozzá Werli József.

mti
Régiónként változhat a drágulás mértéke

A fogyasztói ár területenként és boltonként eltérően az említett kenyérfajtánál százhetven-kétszázhatvan forint között mozog kilogrammonként. Így a szakértők szerint a fehér kenyér fogyasztói ára az áremelkedést követően közelíthet a kilogrammonkénti háromszáz forinthoz. Azokon a helyeken pedig, ahol magasabb az átadási ár, ott tizenöt-húsz, máshol pedig akár huszonöt-harminc százalékos átadási árnövekedés is indokolt lehet.

Werli József cáfolva a Magyar Agrárkamara korábbi állítását, hogy egy kilogramm kenyér árában a liszt költsége húsz-huszonkét százalék lenne kijelentette: ez az arány eléri a harminckét százalékot. A kenyér árának másik harmadát az energia- és szállítási költségek teszik ki, míg a fennmaradó harminchárom százalékot a bérköltségek és a közterhek adják. A szakember jelezte azt is, hogy a liszt áremelkedése a korábbiakhoz képest már elérte a nyolcvan-kilencven százalékot, negyvenöt-negyvenhat forintról nyolcvankettő-nyolcvanöt forintra emelkedett. A mintegy negyven forintos kilogrammonkénti emelkedésből Werli József szerint az következik, hogy az előállítási költség, akár harminc forinttal is emelkedhet kilogrammonként.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza