Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jogszabály-módosításokat javasolnak a civil fogyasztóvédők

MTI, 2010. szeptember 06. - hétfő 14:51
Címkék: fogyasztóvédelem, törvén,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) és a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE) jogszabály-módosításokat kezdeményezett a fogyasztói érdekek érvényesítése érdekében.


Eitmann Norbert a KÖFE elnöke elmondta: a két civil szervezethez beérkezett panaszok tapasztalatai alapján javasolják, hogy az eddigi "ajánlott" 15 nap javítási határidő helyett, konkrét időtávot határozzanak meg arra, hogy mennyi idő alatt köteles a hibás árut kijavítani a vállalkozás, amennyiben ez nem történik meg, akkor a vevő állhasson el a vásárlástól.


Bizonyos esetekben méltányossági eljárást is javasolnak a fogyasztóvédők

A KÖFE elnöke kiemelte: az autópálya-matricák és a parkolási bírságok ügyében indokolt esetekben legyen méltányossági eljárásra lehetőség, továbbá az alternatív fogyasztóvédelmi fórumként működő békéltető testületek hatásköre bővüljön, azaz járhassanak el tisztességtelen kereskedelem esetén is, valamint a testülethez ne csak természetes személy, hanem más kategóriába tartozó fogyasztó is, például társasházak is fordulhassanak.

A fogyasztóvédelmi civil szervezetek javasolják azt is, hogy a hitelintézetekről, pénzügyi szolgáltatókról szóló törvény mondja ki, nem lehet egyoldalúan szerződést módosítani. Horváth György, a FOE elnöke kiemelte, hogy a békéltetői testületek tapasztalata szerint a fogyasztók kiszolgáltatottabbak, mint a vállalkozások. A békéltető testületekhez forduló fogyasztók száma az utóbbi időben jelentősen megnövekedett. A két civil szervezet javaslataikat eljuttatták az érintett szaktárcához, és bíznak abban, hogy ezeket az őszi törvénymódosítások során figyelembe veszi a kormány.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza