Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átadták a Magyar Termék Nagydíjat

MTI, 2010. szeptember 03. - péntek 13:01
Címkék: Magyar Termék Nagydíj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Harminchét termék kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíjat, és közülük több pályázat részesült nívódíjban, különdíjban is. Az elismeréseket csütörtökön adták át a Parlamentben a Gazdaság Ünnepén.


A civil kezdeményezésű Magyar Termék Nagydíjat az idén tizenharmadik alkalommal hirdették meg a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság elterjesztésére, a tudatos fogyasztói magatartás segítésére. A kiírók között van az Eximbank, az ITD Hungary, a Mehib, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Industorg-Védjegyiroda Kft., a Terc Kft., és a Tüv Süd Kermi Kft.

Az idén tizenhét témakörben lehetett pályázni, a nyertesek tizenkét témakörből kerültek ki. A zsűri mintegy négyszáz termékből, szolgáltatásból választotta ki a nagydíjjal kitüntetett pályázatokat, a győztesek ötvenhét százaléka először pályázott. A Magyar Termék Nagydíj pályázaton 1988 óta kétszáznegyvenöt pályázat érdemelte ki a nagydíjat, és háromszáz kapott egyéb elismerést.Az ünnepségen Szatmáry Kristóf, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága alelnöke kiemelte, hogy értékteremtő munka nélkül nincs gazdaság, vállalkozóként munkahelyet teremteni pedig haszon az országnak is. Rámutatott: a teljes eddigi gazdaságpolitika felülvizsgálatára szükség van, a szerkezetváltásban a reálgazdaság fejlesztését kell központba állítani. Kitért arra, hogy hazai szemléletű piacvédelemre van szükség, a magyar termékeket fel kell karolni. Felhívta a figyelmet az Új Széchenyi Terv vitairatára, amely prioritásai mentén a gazdasági fellendülést segíti elő.

Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára méltatta, hogy a Magyar Termék Nagydíj pályázat a minőségi szemlélet erősítését segíti elő. Az államtitkár a kis- és középvállalkozásokat érintő kormányzati intézkedések között említette a vállalkozások bürokráciájának és adóterheinek mérséklését, a Széchenyi Kártya Program megújítását, és hangsúlyozta, hogy a vitán lévő Új Széchenyi Terv a belső piac dinamizálását fontos feladatának tekinti.

Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági államtitkára kiemelte: fontos a kis- és középvállalkozások külpiacra segítése, valamint az eredményes, sikeres, nyereséges magyar vállalkozások létrejötte itthon és a Kárpát-medencében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza