Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pendrive-on érkezik a férgek negyede

MTI, 2010. augusztus 31. - kedd 12:21
Címkék: internet, vírus, fertőzés, USB
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A számítógépes férgek negyede USB-flashmemóriáról érkezik - derül ki egy nemzetközi felmérésből, amely szerint a kis- és közepes vállalatok csaknem felét érte tavaly valamilyen rosszindulatú szoftveres támadás.


A Panda Security szoftverbiztonsági vállalat éves jelentése szerint a számítógépekhez csatlakoztatott USB-eszközök tökéletes eszközei lehetnek a szoftveres támadásoknak, miután ezek a memóriával rendelkező kiegészítők is sebezhetők a kártékony programok által.

"A jelenleg felbukkanó kémprogramok többségét flashmemórián keresztüli fertőzésre tervezték" - mondta Luis Corrons, a vállalat műszaki igazgatója, hozzátéve, a támadások hatékonyságát növeli, hogy az operációs rendszerek az USB-portokra csatlakoztatott eszközöket - automatikus felismerés után - többnyire a felhasználó beavatkozása nélkül indítják.

A digitális fényképezőgépek, mp3-lejátszók és a mobiltelefonok is tartalmaznak flashmemóriát, az ezeken megbúvó "kártevők" csak a megfelelő pillanatra várnak. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a támadások jelentős része továbbra is az elektronikus levelekkel érkezik, az USB-memóriák terjedésével azonban a fertőzésforrások új formájára is fel kell készülni.

A veszély komolyságát mutatja például a világ egyik legveszélyesebb vírusának tekintett Mariposa, amely az okostelefonok memóriáján keresztül is támadott. A kártevő 2008 év vége óta magánszemélyek, vállalatok és nyilvános gépek millióit fertőzte meg. A hackerek elsősorban nagyvállalatokat és pénzintézeteket támadtak, hogy számlainformációkat és személyes adatokat szerezzenek meg, amelyeket később bűnözőknek adtak tovább.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza