Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sikeres akciósorozatot zártak a hatóságok

VPOP, 2010. augusztus 30. - hétfő 15:11
Címkék: VPOP, vizsgálat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt héten véget ért a nyolc hatóság együttműködésével zajló Nyári akciósorozat, amelynek sikereihez nagyban hozzájárultak a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai is.


Dél-Alföldön a pénzügyőrök július 26. és augusztus 22. közötti időszakban összesen kétszázöt helyszínen száznyolcvankilenc gazdálkodót, illetve magánszemélyt ellenőriztek a társhatóságokkal közösen és önállóan.

A közel egy hónapos időszak alatt a pénzügyőrök valamennyi, a térségben található strandon, Wellness központban, vidám parkban, piacon, vásáron és megrendezett fesztiválon folytattak vizsgálatot. Jogsértés felderítése miatt kilencvenkét esetben indítottak eljárást, a kiszabott bírság összege közel kétmillió forint volt.

Általános tapasztalatok szerint a gazdálkodók az idei nyáron - elsősorban az idegenforgalmilag frekventált helyeken - fokozottan figyeltek a törvények előírásainak betartására, mivel felkészültek a korábbi évek gyakorlata alapján az ezen időszakban tartandó ellenőrzésekre.

A jogkövető állampolgárok és kereskedők mellett azonban még mindig találkoztak a pénzügyőrök személyekkel, gazdálkodókkal, akik elmulasztottak nyugtát adni, adózás alól elvont jövedéki terméket birtokoltak, forgalmaztak. Hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket árusítottak, illetve megsértették a szerzői jogokhoz kapcsolódó jogokat.

A jogsértések felderítése során harminchárom hamis ruházati terméket, több száz hamis CD-t, DVD-t, közel kétszáz csomag cigarettát és tizenöt liter alkoholterméket foglaltak le a pénzügyőrök.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza