Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Arzénszennyezett vizet fogyaszt a lakosság tizede

MTI, 2010. augusztus 26. - csütörtök 10:21
Címkék: arzén, csapvíz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az ivóvíz arzénszennyezése négyszázhetvenöt település több mint másfél millió lakosát érinti Magyarországon - olvasható a Petőfi Népe csütörtöki számában.


A Bács-Kiskun megyei napilap közlése szerint a megyében a legrosszabb a helyzet: hetvenkét településnek kell rövid időn belül megoldania a problémát, azaz az unió által meghatározott 10 mikrogramm/liter határérték alá csökkenteni az ivóvíz arzéntartalmát.

mti
Literenként tíz mikrogramm arzén az uniós határérték

Ha az arzénmentesítési technológiát a víz árába építenék be, akkor például Kiskunhalason megduplázódna az ivóvíz ára - nyilatkozta Farkas István, a Halasvíz Kft. vezetője. Mivel Magyarországon nem eszik az emberek tömegével a (magas arzéntartalmú) tengeri halakat, ezért naponta több mint húsz liter csapvizet kellene meginniuk ahhoz évtizedeken át, hogy reális legyen az egészségkárosodás lehetősége - idézet a kft. vezetőjét a napilap.

Az EU 2009 decembere óta szankcionálhatná Magyarországot, mert az állam vállalta, hogy addigra megoldódik az arzénprobléma - tette hozzá a szakember.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Dr. Kovács Péter, 2012. december 04. - kedd 12:38

" Mivel Magyarországon nem eszik az emberek tömegével a (magas arzéntartalmú) tengeri halakat, ezért naponta több mint húsz liter csapvizet kellene meginniuk ahhoz évtizedeken át, hogy reális legyen az egészségkárosodás lehetősége" Pont egy vízügyes mond ilyen butaságot?! A halakban szerves arzén van, aminek nincs egészségügyi kockázata, a vízben szervetlen, amiből már a legkisebb mennyiség is rákkeltő: http://viztisztitos.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1183903 Még a határérték alatti mennyiség is túl sok embernél okoz betegséget, de szerencsére nincs kibúvó többet! Legalább a határértéket tartani kell ezentúl!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza