Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszaesett a békés megyei ivóvízfogyasztás

2010. augusztus 26. - csütörtök 13:21
Címkék: ivóvíz, fogyasztás, Békés megye
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az idei Békés megyei vízfogyasztás jelentősen elmarad az elmúlt években tapasztalt mennyiségtől. Jelentős különbség elsősorban a nyári hónapokban mutatkozik.


Az elmúlt évek csúcspontját 2007-ben regisztrálták, amikor a kánikulai hőség erőteljesen befolyásolta a körülményeket. Idén viszont éppen ennek ellenkezője történt, szinte állandóan esett az eső, csak júliusban volt két olyan hét, amikor huzamosabb ideig valódi nyári idő köszöntött be. A vízfogyasztás nem haladta meg a rendelkezésre álló kapacitás hetven százalékát.

AFP
Környezettudatosság is közrejátszhat a fogyasztáscsökkenésben

További érdekesség, hogy a csúcspontok földrajzilag és időben egyaránt másként jelentkeznek Békésben. A megyében - bár nem számít különlegesen nagynak - száz kilométeren belül is óriási differenciák alakulnak ki, s előfordul, hogy a fogyasztás csak hat-nyolc napos eltéréssel éri el a maximumot.

Általános tendencia az is, hogy kánikulában egy bizonyos ideig emelkedik az elfogyasztott víz mennyisége, de onnantól már nem növekszik tovább. A Békés Megyei Vízművek egyébként úgy alakította ki az ivóvízrendszert, hogy valamennyi településen mindig legyen elegendő tartalék.

Emellett a lakossági szokások is megváltoztak az elmúlt időszakban, a rendszerváltás előtti években sokan nagyon pazarló módon viselkedtek, ám ez erőteljesen megváltozott, lényegesen környezettudatosabban állnak a kérdéshez, egyebek mellett ezért is fogy kevesebb a vízből, mint korábban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés