Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszaesett a békés megyei ivóvízfogyasztás

2010. augusztus 26. - csütörtök 13:21
Címkék: ivóvíz, fogyasztás, Békés megye
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az idei Békés megyei vízfogyasztás jelentősen elmarad az elmúlt években tapasztalt mennyiségtől. Jelentős különbség elsősorban a nyári hónapokban mutatkozik.


Az elmúlt évek csúcspontját 2007-ben regisztrálták, amikor a kánikulai hőség erőteljesen befolyásolta a körülményeket. Idén viszont éppen ennek ellenkezője történt, szinte állandóan esett az eső, csak júliusban volt két olyan hét, amikor huzamosabb ideig valódi nyári idő köszöntött be. A vízfogyasztás nem haladta meg a rendelkezésre álló kapacitás hetven százalékát.

AFP
Környezettudatosság is közrejátszhat a fogyasztáscsökkenésben

További érdekesség, hogy a csúcspontok földrajzilag és időben egyaránt másként jelentkeznek Békésben. A megyében - bár nem számít különlegesen nagynak - száz kilométeren belül is óriási differenciák alakulnak ki, s előfordul, hogy a fogyasztás csak hat-nyolc napos eltéréssel éri el a maximumot.

Általános tendencia az is, hogy kánikulában egy bizonyos ideig emelkedik az elfogyasztott víz mennyisége, de onnantól már nem növekszik tovább. A Békés Megyei Vízművek egyébként úgy alakította ki az ivóvízrendszert, hogy valamennyi településen mindig legyen elegendő tartalék.

Emellett a lakossági szokások is megváltoztak az elmúlt időszakban, a rendszerváltás előtti években sokan nagyon pazarló módon viselkedtek, ám ez erőteljesen megváltozott, lényegesen környezettudatosabban állnak a kérdéshez, egyebek mellett ezért is fogy kevesebb a vízből, mint korábban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés