Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Termékbemutató cégeket vizsgál az NFH

MTI, 2010. augusztus 19. - csütörtök 09:31
Címkék: NFH, termékbemutató,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tízből kilenc árubemutatót szervező cégnél talált szabálytalanságokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a cégek közül minden ötödik az APEH vizsgálatain is megbukott - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.


A cégek jelentős árengedménnyel, változatos termékekkel, szórakoztató programokkal csalogatják termékbemutatóikra a gyanútlan nyugdíjasokat, hogy azután számla és garancia nélküli bóvlit sózzanak a nyakukba - írja a napilap.


Folyamatosan problémák vannak a termékbemutatókkal

Fülöp Zsuzsanna a fogyasztóvédelmi hatóság szóvivője elmondta, hogy az utazásokkal egybekötött termékbemutatókon értékesítő cégek tevékenységével folyamatosan problémák vannak, ezért 2008 óta évente átlagosan száz alkalommal ellenőrzik ezeket a cégeket. Az esetek döntő többségében (2008-ban nyolcvannyolc, 2009-ben nyolcvannégy százalékban) találtak valamilyen szabálytalanságot.

Az idei évtől az APEH célkeresztjébe is bekerültek az ilyen cégek. A próbavásárlások során az APEH-ellenőrök minden ötödik esetben találtak hiányosságokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

grgczy, 2012. január 10. - kedd 20:48

I. István: A Ziara honlapján a vendégkönyvben szerintem tényleg találtak ennyi barmot, aki placeboként vagy behallucinálja a dolgot, vagy tényleg ilyen lelkes s nyalja a seggüket valami "nyereményért". A legkeményebb ez a hozzászólás volt :D : " [...] és Flórián Mária előadása felnyitotta a szememet, hogy az unokáimnak rám van szügsége, nem a kis megtakarított pénzemre és sokáig tudunk palacsintát sütni. És még a kiskutyám is beteges volt így hogy használjuk ő is jobban van ő is köszöni." persze, a kis megtakarított pénzükre nincs is szükségük az időseknek... majd biztos ebbe a takaróba temetik el őket ..

Nyugdíjas, 2011. szeptember 30. - péntek 09:18

Megrendeltem a biokerámia takarót, kaptam mellé ajándékba egy légtisztítót,(jobb minőségűt mint a Zepter),késkészletet,és egy biokerámia párnát. Lehet, hogy igazuk van azoknak akik azt mondják sokszoros haszonnal adnak el dolgokat, de mit érdekel engem ez, ha jó a minőség. Kíváncsi vagyok, hogy az orvosi minősítést hogyan lehet megszerezni pénzért. Akkor már a hatóságnak sem kell hinni? A cég nem szerepel egyetlen céges feketelistán sem. Ezek után kérdem én miről beszélünk?

1000 EUR - al szivatják már a német nyugdíjasokat :), 2011. augusztus 19. - péntek 19:49

Lassan valószínű hozzánk is jön, csak még pár hónap :D http://www.youtube.com/watch?v=7m1U-GYrQcc&feature=related

Több mint 20 000 EUR - Hulladék termékben , 2011. augusztus 19. - péntek 19:42

http://www.youtube.com/watch?v=1ROLXw8yZ9E&feature=related

Nyugdíjasok elhaláloztak a tartozás a lányra maradt.. , 2011. augusztus 19. - péntek 19:30

http://www.youtube.com/watch?v=MThNIstYJhc&feature=related

Gagyi kacat , méreg drágán de viszont jót kirándultunk!, 2011. augusztus 19. - péntek 18:41

Látó jól látja :D Hasonló témakör az ezo.tv is , mi néha belenézünk mert igen jól mulatunk marhákon akinek van kedve nézze egy kicsit figyeljen oda az előadóra vannak ismerősink is a tv-műsorban hétköznapi életükben igazi trógerek , de tv-ben igen jól néznek ki és hát beszélni tudnak mitagadás a semmiről , halott látó meg élőlátó , nagy megmondó, szercsét hoznak, főleg ahogy némelyik kinéz ,inkább én látok halottat benne nah de mind1 , olyan lepuszult km-kőre hasonlít inkább lepukkantnak agyilag és anyagilag , őket kell példaképül tekinteni ?Hát inkább köszi de nem .Ez már "bexarás kategória" :D Aki abban ringatja magát hogy pár ft-ért elviszik utazni tájakat nézegethet az jobb ha felébred mert a legdrágább utazásra fogják invitálni lehet utoljára , ha belevág egy vételbe. Aki azzal védekezik hogy jót utazik és jókat kajál mert milyen finom stb és nem vesz semmit akkor meg igen jó az idegrendszere felesleges zajt végig ülni és hallgatni ez nem más mint egy igazi Spam nemkivánatos utazás sok hablatyolással. Aztán meg csodálkozhat hogy termék miatt mert annyit fizet érte több 100 e ft-ot hónapokig vagy több évig meg otthon fog csücsülni mert csak nyomja fel a csekkeket a postán. Tehát nagy buli vót , a háztól a postáig redukálódik pár évre a nagy kirándulás ami igen jó de VOLT.,NEM elfelejteni! :D

I.István, 2011. augusztus 19. - péntek 17:34

A Ziara napfény a saját honlapján meg fizetett emberkékkel reklámozza azokat a cuccait, amiket a nyomorultaknak 8 szoros áron ad el. Öndicséret büdös !

Atti, 2011. június 11. - szombat 19:50

Ajánlom figyelmetekbe ezt: http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=86&st=1&m129_doc=5913

Tóth veronika, 2011. május 24. - kedd 14:31

A ziara napfény kft. elődjét a Sonnenlicht Sp kft.-t a Gazdasági versenyhivatal már egyszer megbüntette, mert nem tudták bizonyítani, hogy a biokerámia garnitúrának van gyógyhatása. Ennek ellenére, még mindig forgalmazzák, persze más cégnéven. Na ez ám a zsiványság.

Látó, 2011. április 28. - csütörtök 07:42

Látom többen szidják a Ziara Napfény és az Olcsó Kirándulás Kft-t. Pedig én is votam ilyen előadáson és nagyrabecsülöm az előadást tartó embereket. Nem lehet egyszerű a munkájuk. 1. Egyszerre kell meggyőzni egy busznyi embert arról, hogy egy kb. 8000 Ft.-ot érő biokerámia garnitúra megér 160.000 Ft.-ot. Azért ehhez meg kell dolgozni a közönséget agyilag rendesen. 2. El kell hitetni az ott ülőkkel, hogy egy biokerámia takaró megváltoztatja az életüket. (Zabálhatnak ezután is zsíros pörköltet, szalonnát és ez az egyszerű takaró kipucolja az ereiket, mint egy kefe.) 3. El kell hitetni az emberekkel, hogy a cég jót akar nekik, ezért áron alul (veszteséggel odaadja a terméket "csak ma,csak most 450.000 helyett csupán 160.000-ért". 4. Egy edénykészlet esetén meg kell győzni az embereket arról, hogy ez azért 200.000 Ft., mert teljesen más , mint amit a TESCO-ban lehet kapni 15.000-ért. (pedig csak a doboza más) Ha egy előadó ügyes , akkor annyira sikerül magamellé állítani a csoportot, hogy lehurrognak engem is, amikor felszólaltam és elmondtam, hogy az egyik ismerősöm ilyen cégnél dolgozik és nem jóbaráti szeretetből tartja a bemutatókat, hanem a havi kb. 3 milliós jutalékért. Meg kell állapítanom , hogy jó oktatásban részesültek az előadók, persze ehhez kell egy busznyi birkaszellemű ember, akit egy kedves (inkább rafinált) előadó bármiről meggyőz.


1 2 3

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza