Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csaló álláshirdető után nyomoz a rendőrség

Munkatársunktól, 2010. augusztus 19. - csütörtök 13:51
Címkék: csalás, álláshirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több megyében is nyomoz a rendőrség az után a férfi után, aki különböző jogcímeken csalt ki pénzt álláskeresőktől.


Több megyében is keresik a rendőrök azt a férfit, aki különböző jogcímeken próbál meg pénzt kicsalni álláskeresőktől. "Az egyik internetes hirdetési oldalon találkoztunk azzal az apróhirdetéssel, amelyben egy szolnoki székhelyű kft. kisegítőket keres" - mondta el egy, a neve elhallgatását kérő hölgy. "A férjem már több mint egy éve munkanélküli, ezért minden lehetőséget megpróbálunk megragadni. A kiírás szerint a pályázóknak e-mailben kell jelentkezniük, és mellékelten el kell küldeniük az önéletrajzukat is." A hölgy azonban óvatos volt, ezért előzetesen a megadott elektronikus levélcímre írt egy pár soros levelet, amelyben bemutatkozott a férje, illetve feltett néhány kérdést is. Többek között azt is leszögezte, hogy őket csak is bejelentett munkaviszony érdekli.

-

"Ezután két napig nem kaptunk választ. Harmadik napon reggel azonban nagyon megdöbbentünk, hiszen a cégtől kapott levélben az állt, hogy a férjem megfelel az ő elvárásaiknak és már alkalmazták is. Azt is leírták, hogy másnap menjen el egy egyeztető megbeszélésre, de nem a cég állítólagos telephelyére, hanem egy belvárosi címre. Emellett kiemelték, hogy a szerződés aláírásának egyik feltétele az orvosi vizsgálat költségének előzetes befizetése. Ehhez a válasz e-mailben megadtak egy bankszámlaszámot. Az utasítások szerint a befizetés igazoló bizonylatot magával kellett volna, hogy vigye a férjem."

A hölgynek mindez gyanússá vált, és az interneten utánanézett a cégnek. Mint kiderült, a megadott cégjegyzékszám egy évek óta megszűnt egri kft.-jé volt. A vállalkozás neve pedig nem szerepelt a cégjegyzékben. Miután beírta a nő a levél aláírójának nevét a keresőbe, teljesen megdöbbent. A férfi ellen országos körözés van érvényben, hiszen arról vált ismerté a hatóság előtt, hogy álláskeresőktől csal ki különböző összegeket.

A hatóság összevonta az ügyeket

Veres Éva, a megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy eddig már két feljelentés is érkezett az elkövető ellen csalás miatt. A sértettek befizették a hatezer forintokat, de azóta sem kaptak semmilyen választ az állítólagos cégvezetéstől. Ezután tettek bejelentést a gazdaságvédelmi osztályon. Igaz, akkor még nem nyomdaipari kisegítőket, hanem ablakbeszerelőket és lakatosokat keresett. Mint kiderült, néhány héttel korábban a szerencsi rendőrkapitányságon is indult nyomozás ez ellen az elkövető ellen. A hatóság így összevonta az ügyeket, és a nyomozást a szerencsi egyenruhások folytatják le.

Forrás: Szoljon

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tihanyi György, 2011. január 10. - hétfő 08:19

Sajnos én beleléptem a szarba mert egy két éev a Best Live Holding kft fizettem 15000ft szerez munka helyet azóta se.AZÓTA JELENKEZEMÁLLÁSRA ODA ÍROM CSAK AKKOR JELEZZEN VISSZA HA NEM FIZETŐS.Na gondolhatják nincs vissza jelzés 90%-ba.

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés