Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csaló álláshirdető után nyomoz a rendőrség

Munkatársunktól, 2010. augusztus 19. - csütörtök 13:51
Címkék: csalás, álláshirdetés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több megyében is nyomoz a rendőrség az után a férfi után, aki különböző jogcímeken csalt ki pénzt álláskeresőktől.


Több megyében is keresik a rendőrök azt a férfit, aki különböző jogcímeken próbál meg pénzt kicsalni álláskeresőktől. "Az egyik internetes hirdetési oldalon találkoztunk azzal az apróhirdetéssel, amelyben egy szolnoki székhelyű kft. kisegítőket keres" - mondta el egy, a neve elhallgatását kérő hölgy. "A férjem már több mint egy éve munkanélküli, ezért minden lehetőséget megpróbálunk megragadni. A kiírás szerint a pályázóknak e-mailben kell jelentkezniük, és mellékelten el kell küldeniük az önéletrajzukat is." A hölgy azonban óvatos volt, ezért előzetesen a megadott elektronikus levélcímre írt egy pár soros levelet, amelyben bemutatkozott a férje, illetve feltett néhány kérdést is. Többek között azt is leszögezte, hogy őket csak is bejelentett munkaviszony érdekli.

-

"Ezután két napig nem kaptunk választ. Harmadik napon reggel azonban nagyon megdöbbentünk, hiszen a cégtől kapott levélben az állt, hogy a férjem megfelel az ő elvárásaiknak és már alkalmazták is. Azt is leírták, hogy másnap menjen el egy egyeztető megbeszélésre, de nem a cég állítólagos telephelyére, hanem egy belvárosi címre. Emellett kiemelték, hogy a szerződés aláírásának egyik feltétele az orvosi vizsgálat költségének előzetes befizetése. Ehhez a válasz e-mailben megadtak egy bankszámlaszámot. Az utasítások szerint a befizetés igazoló bizonylatot magával kellett volna, hogy vigye a férjem."

A hölgynek mindez gyanússá vált, és az interneten utánanézett a cégnek. Mint kiderült, a megadott cégjegyzékszám egy évek óta megszűnt egri kft.-jé volt. A vállalkozás neve pedig nem szerepelt a cégjegyzékben. Miután beírta a nő a levél aláírójának nevét a keresőbe, teljesen megdöbbent. A férfi ellen országos körözés van érvényben, hiszen arról vált ismerté a hatóság előtt, hogy álláskeresőktől csal ki különböző összegeket.

A hatóság összevonta az ügyeket

Veres Éva, a megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy eddig már két feljelentés is érkezett az elkövető ellen csalás miatt. A sértettek befizették a hatezer forintokat, de azóta sem kaptak semmilyen választ az állítólagos cégvezetéstől. Ezután tettek bejelentést a gazdaságvédelmi osztályon. Igaz, akkor még nem nyomdaipari kisegítőket, hanem ablakbeszerelőket és lakatosokat keresett. Mint kiderült, néhány héttel korábban a szerencsi rendőrkapitányságon is indult nyomozás ez ellen az elkövető ellen. A hatóság így összevonta az ügyeket, és a nyomozást a szerencsi egyenruhások folytatják le.

Forrás: Szoljon

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tihanyi György, 2011. január 10. - hétfő 08:19

Sajnos én beleléptem a szarba mert egy két éev a Best Live Holding kft fizettem 15000ft szerez munka helyet azóta se.AZÓTA JELENKEZEMÁLLÁSRA ODA ÍROM CSAK AKKOR JELEZZEN VISSZA HA NEM FIZETŐS.Na gondolhatják nincs vissza jelzés 90%-ba.

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés