Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bérletérvényességi kérdések Debrecenből

2010. augusztus 17. - kedd 12:31
Címkék: közlekedés, Debrecen, bérlet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Debrecenben augusztus elsejétől másként számolják a közösségi közlekedésre feljogosító bérletek érvényességi idejét. Olvasónk szerint a vállalat nem tisztességesen járt el az átmeneti időszak alatti bérletértékesítéskor.


A Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt. 2010 augusztus 01-től módosította a helyi tömegközlekedésre váltható bérletek érvényességi idejét. Eddig úgy volt, hogy 30 napig voltak érvényesek a bérletek, amit rábélyegeztek. Például: 2010 július 16-tol-2010 augusztus 16-ig. Augusztus elsejétől viszont a hónap első napjától a következő hónap ötödik napjáig érvényesek a bérletek.

mti
Villamosok várnak utasaikra Debrecenben

A problémám az, hogy július 16-tól augusztus 16-ig volt érvényes a bérletem. Nyugdíjas vagyok, s nyugdíjas bérletből nincs fél havi, de ha lenne, akkor is 21-től lenne érvényes. Az ügyfélszolgálati irodán azt a tájékoztatást kaptam hogy vennem kell egy augusztusi bérletet, - aug. 01-től szept. 05-ig-vagy jeggyel utazom, ami napi minimum 500 forint. Úgy gondolom, hogy ha már a törvényi feltételeknek meg felelek és jogosult vagyok nyugdíjas bérlet vásárlására, akkor nem kötelezhetnek arra, hogy jeggyel utazzam. De arra sem, hogy tizenhat napot kétszer fizessek ki!

Ha egy szolgáltató módosít, akkor szerintem köteles az átmeneti időszakra arányosan biztosítani a bérletet. Amit szerintem már nem is lett volna szabad ki adni július 15-én, teljes áron aug.16-ig, csak részarányosan aug. 05-ig. De ha már kiadta lehetne olyan korrekt, hogy érvényesnek tekinti legalább szept. 01-ig. Az már egy másik kérdés hogy mi értelme volt ennek a változásnak? Ugyanis a dolgozok nagy része ötödike után( 10.-12.-én) kap fizetést és igen keserves előteremteni fizetés előtt több ezer forintot bérletre. Önök szerint jogos-e a panaszom és hová fordulhatok? Ha a köztes időben bérlet (jegy) nélkül utazom jogosan büntetnek-e meg?(Ugyanis én vennék bérletet de nem tudnak biztosítani)

Tisztelettel:
Faragó István

Debrecen. 2010. augusztus 16.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Uriah Heep, 2010. augusztus 19. - csütörtök 14:54

Friss hír a témában, hogy azok számára, akik nem tudtak félhavi bérletet vásárolni (pl nyugdíjas, tanuló) az önkormányzat szeptemberben 1000 Ft-os kedvezményt tervez nyújtani a következő bérlet megvásárlásához.

Uriah Heep, 2010. augusztus 18. - szerda 14:51

A bérletek az érvényesség kezdetét követő 15 napon belül féláron + 200 Ft kezelési költségért visszaválthatók az ügyfélszolgálaton (Malompark II.). Nem sok, de ez is valami.

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza