Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pozitív fogyasztóvédelmi mérleg a kecskeméti Repülőnapon

Munkatársunktól, 2010. augusztus 11. - szerda 17:31
Címkék: fogyasztóvédelem, repülőnap
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hétvégén nem csak a látogatók, de a fogyasztóvédelem munkatársai is végigjárták a vendéglátóegységeket és elárusító helyeket a kecskeméti nemzetközi repülőnapon.


A hatóság nyolc munkatársa közel ötven helyszíni ellenőrzést végzett el a két nap alatt, és az eredménnyel kifejezetten elégedettek. "A kollégáim mindkét napon kint voltak a repülőnapon, összesen negyvenhét helyszíni ellenőrzést folytattak le, és ebből mindössze két esetben kellett eljárást indítani. Vagyis fogyasztóvédelmi szempontból nagyon pozitív a hétvége mérlege" - mondta dr. Horváth Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság Dél-alföldi Felügyelőségének Regionális igazgatója.

"A vizsgált helyszínek között huszonhat vendéglátóipari egység volt, ezeket egy új módszert alkalmazva vizsgálták végig. Azokon a helyeken, ahol szombaton csak kisebb hiányosságot tapasztaltak, (például ártábla hiánya, vagy a kereskedő adatai nem voltak feltüntetve, esetleg hiányzott a hitelesített mérőeszköz) ott nem indítottak azonnal eljárást, hanem felhívták a kereskedő figyelmét a hiányosság pótlására. Másnap azonban visszatértek, és újra leellenőrizték az egységet. A tapasztalat pedig nagyon pozitív: a kereskedők másnapra pótolták vagy korrigálták a hibákat" - mondta Horváth Zsuzsanna.

mti
Csupán egy eljárást indítottak a fogyasztóvédők a kecskeméti repülőnapon

Az ellenőröknek így csupán két esetben kellett fogyasztóvédelmi eljárást indítaniuk: az egyik kereskedő nem adott nyugtát, a másik pedig egyértelműen megkárosította a fogyasztókat. A fogyasztóvédelem a vendéglátóegységek mellett egyéb ellenőrzéseket is végeztek a hétvégén.

"A repülőnap helyszínére mindkét napon taxival utaztak a kollégáim, így "útközben" a taxisok ellenőrzését is elvégezték. Az eredmény itt is pozitív: a taxiórákat minden esetben elindították a sofőrök, és nyugtát is adtak. Mindössze egy taxisofőrt kellett figyelmeztetni, mert nem rakta ki a gépjármű azonosító lapot" - mondta a regionális igazgató.

A legkomolyabb fogyasztóvédelmi eset a repülőnap alatt egy úgynevezett mutatványos berendezéshez kötődik. "A berendezés üzemeltetője nem tudta bemutatni a helyszínen a szerkezet megfelelőségi tanúsítványát, hiányzott az üzemeltetési napló is, és a gépet üzemeltető cég vagy személy adatai sem voltak megfelelően feltüntetve. Ebben az esetben elindítottuk az üzemeltető ellen az eljárást, hiszen több biztonsági szabályt is megsértett, és ezzel a fogyasztók biztonságát veszélyeztette. Összességében azonban nagyon elégedettek vagyunk a helyszíni vizsgálatok eredményeivel, a kereskedők hozzáállása és hatósággal való együttműködése pedig igazán kiemelkedő volt a rendezvény ideje alatt" - összegezte a hétvége eseményeit a fogyasztóvédelmi regionális vezető.

Forrás: Baon

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés