Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pozitív fogyasztóvédelmi mérleg a kecskeméti Repülőnapon

Munkatársunktól, 2010. augusztus 11. - szerda 17:31
Címkék: fogyasztóvédelem, repülőnap
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A hétvégén nem csak a látogatók, de a fogyasztóvédelem munkatársai is végigjárták a vendéglátóegységeket és elárusító helyeket a kecskeméti nemzetközi repülőnapon.


A hatóság nyolc munkatársa közel ötven helyszíni ellenőrzést végzett el a két nap alatt, és az eredménnyel kifejezetten elégedettek. "A kollégáim mindkét napon kint voltak a repülőnapon, összesen negyvenhét helyszíni ellenőrzést folytattak le, és ebből mindössze két esetben kellett eljárást indítani. Vagyis fogyasztóvédelmi szempontból nagyon pozitív a hétvége mérlege" - mondta dr. Horváth Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóság Dél-alföldi Felügyelőségének Regionális igazgatója.

"A vizsgált helyszínek között huszonhat vendéglátóipari egység volt, ezeket egy új módszert alkalmazva vizsgálták végig. Azokon a helyeken, ahol szombaton csak kisebb hiányosságot tapasztaltak, (például ártábla hiánya, vagy a kereskedő adatai nem voltak feltüntetve, esetleg hiányzott a hitelesített mérőeszköz) ott nem indítottak azonnal eljárást, hanem felhívták a kereskedő figyelmét a hiányosság pótlására. Másnap azonban visszatértek, és újra leellenőrizték az egységet. A tapasztalat pedig nagyon pozitív: a kereskedők másnapra pótolták vagy korrigálták a hibákat" - mondta Horváth Zsuzsanna.

mti
Csupán egy eljárást indítottak a fogyasztóvédők a kecskeméti repülőnapon

Az ellenőröknek így csupán két esetben kellett fogyasztóvédelmi eljárást indítaniuk: az egyik kereskedő nem adott nyugtát, a másik pedig egyértelműen megkárosította a fogyasztókat. A fogyasztóvédelem a vendéglátóegységek mellett egyéb ellenőrzéseket is végeztek a hétvégén.

"A repülőnap helyszínére mindkét napon taxival utaztak a kollégáim, így "útközben" a taxisok ellenőrzését is elvégezték. Az eredmény itt is pozitív: a taxiórákat minden esetben elindították a sofőrök, és nyugtát is adtak. Mindössze egy taxisofőrt kellett figyelmeztetni, mert nem rakta ki a gépjármű azonosító lapot" - mondta a regionális igazgató.

A legkomolyabb fogyasztóvédelmi eset a repülőnap alatt egy úgynevezett mutatványos berendezéshez kötődik. "A berendezés üzemeltetője nem tudta bemutatni a helyszínen a szerkezet megfelelőségi tanúsítványát, hiányzott az üzemeltetési napló is, és a gépet üzemeltető cég vagy személy adatai sem voltak megfelelően feltüntetve. Ebben az esetben elindítottuk az üzemeltető ellen az eljárást, hiszen több biztonsági szabályt is megsértett, és ezzel a fogyasztók biztonságát veszélyeztette. Összességében azonban nagyon elégedettek vagyunk a helyszíni vizsgálatok eredményeivel, a kereskedők hozzáállása és hatósággal való együttműködése pedig igazán kiemelkedő volt a rendezvény ideje alatt" - összegezte a hétvége eseményeit a fogyasztóvédelmi regionális vezető.

Forrás: Baon

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza