Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csalás nyílászárókkal - országossá válhat a nyomozás

MTI, 2010. augusztus 11. - szerda 12:31
Címkék: csalás, nyílászáró,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több megyéből érkezett bejelentés nyílászárókkal üzletelő cégek ellen; az Ablak-Global Kft.-vel, az Ablak-Elmű Kft.-vel, illetve a Partnerplast Kft.-vel szembeni jelzések megvizsgálása után történhet meg az ügyek egyesítése - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája által adott tájékoztatásból.


Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatott, hogy a pécsi kapitányságra eddig nyolc feljelentés érkezett az Ablak-Global Kft. ellen. Az eljárás csalás miatt folyik, az elkövetés módszere a kaposvári esetekhez hasonló: előleg felvételét követően nem történt eddig teljesítés, a cég pécsi bemutatótermét bezárták és a társaság nem elérhető. Az esetek jellemzően a nyári hónapokban történtek.

Fogyasztók/ Tóth Sándor Péter
Sosem érkeztek meg az ablakok

Mint arról korábban hírt adtunk, csalás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Kaposvári Rendőrkapitányság az Ablak-Global Kft. ellen panaszt tevő kaposvári károsultak feljelentése alapján. Az elmúlt napokban hét kaposvári károsult tett feljelentést a társaság ellen. A rendőrség tájékoztatása szerint a cég az országban tizenkilenc helyen nyitott irodát, és elképzelhető, hogy egyes helyeken jelenleg is folytatja azt a gyakorlatot, hogy megrendeléseket vesz fel előlegeket kérve, majd elérhetetlenné válik.

Az interneten a panaszosok által indított blog tanúsága szerint már tavaly óta sok hasonló eset történt az ország több nagyvárosában, esetenként hetven-százhetvenezer forintos kárt okoztak az érintetteknek. A beírók több cégről is említést tettek, amelyek érdekeltségi köre és profilja hasonló.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kaposvári áldozat, 2010. augusztus 18. - szerda 10:32

Boborlyanka! Önnek igaza van! Amikor mi is bementünk az Ablak-Global kaposvári üzletébe, csak néztem... Volt egy ajtó és egy ablak kiállítva, üvegminták voltak még és egy asztal két székkel. Nem volt bizalomgerjesztő a helyiség egyáltalán. De mivel ismertük a fiatalembereket, így nem kételkedtünk...

Kaposvári áldozat, 2010. augusztus 18. - szerda 10:29

Boborlyanka! Önnek igaza van! Amikor mi is bementünk az Ablak-Global kaposvári üzletébe, csak néztem... Volt egy ajtó és egy ablak kiállítva, üvegminták voltak még és egy asztal két székkel. Nem volt bizalomgerjesztő a helyiség egyáltalán. De mivel ismertük a fiatalembereket, így nem kételkedtünk...

nyílászárós, 2010. augusztus 17. - kedd 21:48

YouTube-on írd be a keresőbe "kinai ajtó" és nézd meg az első filmet!

nyílászárós, 2010. augusztus 17. - kedd 21:46

Sajnos a minőséget nem nagyon akarózik megfizetni, és ez nem csak a magánszemélyekre igaz. Korrekt ajánlattal kiesel a versenyből, mert a "konkurencia" a feléért bevállalja. Az építtető pedig tojik a valós műszaki tartalomra, csak legyen csicsás az ajtó és legyen valamilyen papírja.

Boborlyanka, 2010. augusztus 14. - szombat 22:02

Valóban Ablak-Épmű Kft néven müködött egy cég. Állitólag felszámolás alá kerültek, de még időben csináltak gyorsan vagy 3 másik céget. Az az érdekes, hogy egy viszonylag stabil cég volt, nem tudom, hogy miért jutottak idáig.

Miska Bácsi, 2010. augusztus 14. - szombat 18:29

Ablak-ELMŰ nevű cég nincs is bejegyezve sztem Ablak-ÉPMŰ lesz

dpaprika, 2010. augusztus 14. - szombat 14:41

Békés megyében is csaltak, Írjanak a károsultak domagb@freemail.hu Kősz

dpaprika, 2010. augusztus 14. - szombat 14:41

Békés megyében is csaltak, Írjanak a károsultak domagb@freemail.hu Kősz

Léczfalvi Piroska, 2010. augusztus 12. - csütörtök 14:11

Sajnos az ilyen "vállalkozók"- csalók lejáratják a becsületesen dolgozó vállalkozókat! Budapesten a harmadik kerületben nekünk is van ablakforgalmazó- beépítő irodánk, két utcasarokra volt az ominózus cég, természetesen bezártak, ki van írva, hogy eltűntek...megnehezítették a dlgunkat ez az egy év alatt, amíg itt voltak, mert nagyon olcsón árulták az ablakaikat...hihetetlen, hogy ilyet meg lehet tenni ebben az országban! Mi nagyon sajnáljuk a sok becsapott embert, mert mi tényleg évek óta becsületesen próbálunk helytállni az ilyen és hasonló cégek között, de azért az érdeklődőknek is gyanús kéne legyen, ha valahol nagyon olcsón kínálnak bármit is, mert ott valami gáz lehet, vagy nagyon gagyi amit ajánlanak, vagy sosem kapják meg, amit megrendelnek! Tudják a mondást: Olcsó húsnak híg a leve!!! Nagyon remélem, hogy előbb-utóbb mind kibuknak a csalók és maradnak csak a becsületesen dolgozók a piacon!

Juszticia, 2010. augusztus 12. - csütörtök 12:21

Sok gyártó van.. sok kivitelező is... Mi odamentünk a gyártóhoz, hogy ennyi és ekkora ablakok kellenek. Szerződést kötöttünk írásban a megrendelésre. Amikor készen voltak vele, ajánlottak kivitelezőt, de inkább mi építettük be, így csak az anyagot kellett kifizetni. Egyetlen gyártó volt csak aki "feketén" számla és garancia nélkül akart volna méretre gyártatni. Amiben még belementem volna ha nem kér előleget és mondjuk ügyvédnél helyezzük letétbe a pénzt :)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza