Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csalás nyílászárókkal - országossá válhat a nyomozás

MTI, 2010. augusztus 11. - szerda 12:31
Címkék: csalás, nyílászáró,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több megyéből érkezett bejelentés nyílászárókkal üzletelő cégek ellen; az Ablak-Global Kft.-vel, az Ablak-Elmű Kft.-vel, illetve a Partnerplast Kft.-vel szembeni jelzések megvizsgálása után történhet meg az ügyek egyesítése - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája által adott tájékoztatásból.


Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy tájékoztatott, hogy a pécsi kapitányságra eddig nyolc feljelentés érkezett az Ablak-Global Kft. ellen. Az eljárás csalás miatt folyik, az elkövetés módszere a kaposvári esetekhez hasonló: előleg felvételét követően nem történt eddig teljesítés, a cég pécsi bemutatótermét bezárták és a társaság nem elérhető. Az esetek jellemzően a nyári hónapokban történtek.

Fogyasztók/ Tóth Sándor Péter
Sosem érkeztek meg az ablakok

Mint arról korábban hírt adtunk, csalás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Kaposvári Rendőrkapitányság az Ablak-Global Kft. ellen panaszt tevő kaposvári károsultak feljelentése alapján. Az elmúlt napokban hét kaposvári károsult tett feljelentést a társaság ellen. A rendőrség tájékoztatása szerint a cég az országban tizenkilenc helyen nyitott irodát, és elképzelhető, hogy egyes helyeken jelenleg is folytatja azt a gyakorlatot, hogy megrendeléseket vesz fel előlegeket kérve, majd elérhetetlenné válik.

Az interneten a panaszosok által indított blog tanúsága szerint már tavaly óta sok hasonló eset történt az ország több nagyvárosában, esetenként hetven-százhetvenezer forintos kárt okoztak az érintetteknek. A beírók több cégről is említést tettek, amelyek érdekeltségi köre és profilja hasonló.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kopári László, 2017. április 07. - péntek 11:36

1. a büntetőeljárás gyakorlatán kellene változtatni (mindennek előtt ilyen bejelentésekről értesítik a helyi jegyzőket, és az bezáratja az üzletet, irodát, megvonja a telephely engedélyt EHHEZ ELÉG A BEJELENTÉSEK TÉNYE, HISZEN NEM VÉLETLEN, HA EGY VÁROSBÓL FÉL TUCAT FELJELENTÉS ÉRKEZIK) 2. nyomozás elrendeléskor legyen lehetősége az eljáró hatóságnak együttműködni a nav-al azaz adatokat átadni, és LEKÉRDEZNI A KÉRDÉSES CÉGEK, ÉRINTETT MAGÁNSZEMÉLYEK ADÓTÖRTÉNETÉT, ADÓFIZETÉSI HÁTTERÉT STB, ha hiba van, a nav azonnal felfüggeszti az adószámot, és végrehajtást kezdeményez 3. ilyen ügyeket az ügyészség kiemelt figyelemmel kísérjen, és tegyen indítványt a válllakozás, de különösen AZ ÉRINTETT SZEMÉLYEK VAGYONÁNAK ZÁR ALÁ VÉTELÉRE. 4. enyhítő - akár korlátlanul enyhítő - körülmény legyen, ha valaki erős felindultságból eltöri az ilyentetűk kezét lábát

ne, 2016. augusztus 25. - csütörtök 11:59

ez de egy köcsög ember. Vissza olvastam vagy 6-7 oldalt és még ez gábor roland van felháborodva mikőzben semmivel nem tud védekezni. meg hogy mersz te egy katonát fikázni? te voltál katona te kis köcsög? tudod mi az? hogy jössz te ahhoz hogy egy katonát fikázzál te kis buzi. na ha hozzám egyszer becsöngetsz megbaszlak a hájfejü feleségeddel meg a bajszos kormoránnal együtt te féreg.tele van vele az internet és még ő áll neki feljebb.

Andi, 2016. augusztus 24. - szerda 09:54

Leírom akkor az én tapasztalatomat. Nálunk már nem tudom pontosan, hogy az év elején , vagy előző év égén volt-e de ez az ember jött fel a lépcsőn és csöngetgetett be az emeleten lakókhoz mikor megkérdeztem, hogy mit szeretne. Elmondta a kis mondókáját a pályázaton nyert forrásokról és hogy eu-s vagy állami támogatások miatt olcsóbban tud nyílászárót és már itt dolgoznak valami több száz, talán 200-300 lakásban a környéken és gyűjti a maradék helyre a megrendelőket, mert csak ma! van rá lehetőség. Már akkor feltűnt, hogy valami nem stimmel. Ruházata teljesen hétköznapi, inkább ápolatlan. Bűzlött a füstszagtól, foga lepedékes, szája ugyan úgy bűzlött. Engedéllyel, igazolvánnyal nem rendelkezett, csak egy vastag papírtömeget mutogatott. Most megkérdezlek titeket: Így néz ki egy nagy cég ügynöke? Gondoltam azért megkérdezem mit tud ajánlani számomra, de mikor az ablakomat le sem mérte és úgy mondott ajánlatot, az sem volt tiszta, hogy ablakcserét vagy ablakfelújítást árul-e, mindenre csak vigyorgott és ködösen beszélt, na akkor mondtam hogy itt valami tényleg nem stimmel. Akkor lett sok belőle, mint mikor a neten is leírták, hogy eljön velem pénzt levenni az automatához, ha nem tudok most előleget adni. Köszönöm nem. Ez egy csaló. Szépen elküldtem és elindult lefelé a lépcsőn. Mikor kérdeztem tőle, hogy feljebb nem megy-e, akkor azt mondta, hogy ott már volt. Még jó hogy láttam mikor jött fel a lépcsőn. Nem is járt a felsőbb emeleteken. Pár napra rá kérdezgettem a környéken, hogy kinél dolgoznak, de sehol semmilyen munkát nem is csinálnak. A közös képviselő sem tudott róluk, pedig váltig állította, hogy tudnak róla és az Ő engedélyével járja a környéket. A lényeg, hogy nem értem, miért adnak ilyen embernek pénzt. Az általa árult termékről nem tudott nekem pontos információt adni. Süt róla a hazugság.

., 2016. augusztus 18. - csütörtök 06:40

Csak egyet nem értek. Miért nem csinál semmit a rendőrség? Elhiszem, hogy rengeteg nyomozás meg per bírósági per van ellene... de már rég rács mögé kellett volna tenni a nyomozás végéig. Itt mindent meglehet csinálni magyarországon? Ő szabadon lophat, csalhat, amíg nem itélik el? Addig még több száz embert megkárosít.

SySa, 2016. július 30. - szombat 03:17

Minél többen feljelentik az illetőt, annál jobb. Ha tiszta a lelkiismerete, akkor nem kell itt mocskolódnia. Ha nem csinált semmit, mindenben ártatlan, akkor nyugodt szívvel állhat majd a bíróság előtt. Habár ezt kötve hiszem. Az a lényeg, hogy mindenki tegye meg a feljelentést a rendőrségen, mert a nyomozás folyik, ezt biztos forrásból tudom.

J.K., 2016. július 26. - kedd 12:11

Igen? Van két gyerek? És ilyen dolgokat művelnek? Ebbből élnek? Csalás, lopás, hazudgálás? Felelős gondos családanya és az apa. Tiszta mintacsalád. Szégyelhetnék magukat. Biztos tanult emberek lehetnek, ha ilyen felelősségteljes életet élnek.

Martintelep, 2016. július 05. - kedd 10:55

Dikk Szumó mi van csicska :D Látom keményen nyomod :D Szopassátok Szumót(Gábor Roland)! Adjatok neki :D

Bosszuallo, 2016. június 26. - vasárnap 05:32

Én ezt védelemből írtam és a zsemberi katicának szántam!!!amit leírtem azt neki küldtem!!remélem elolvasta

Anonim, 2016. június 25. - szombat 22:41

Csak közölném kedves "Bosszuallo" 2 gyerek is van ,ha egy kicsit tájékozottabb lennél akkor tudnád és nem írnál butaságokat. És az hogy hány f.szt szopott le neked semmi közöd vagy talán te is köztük voltál?! Én nem védem őket egyáltalán, sok ember mond negatívat ugy hogy biztos igaz. De tajékozodjon mindenki mielött alaptalan dolgokat ír. Hozzá teszem ha valaki bujkál akkor azt nem 1-1hetekre teszik nem lehet "munka" ügybe utaznak?!..

Bosszuallo, 2016. június 25. - szombat 20:07

Figyel csak te fasszopó kúrva!magaddal meg a paliddal foglalkozz és szoljál neki hogy nasszon meg rendesen hogy ne legyen időd mással foglalkozni!!úgy tudom egy pár faszt leszoptál a bátmonostori faluba úgyhogy inkább azzal dicsekedjél!!gondolom is miért nincs gyereked!!talán túlságosan nagy falat lenne egy ilyen szellemi betegnek mint amilyen te vagy!jobban jársz ha lassítassz nehogy bekerűlj valami forgószélbe!!vegyél magadnak egy vibrátort aztán amikor ilyen sok időd van akkor használd!!!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza