Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Öko-fesztivál a Tisza-tavon

MTI, 2010. augusztus 09. - hétfő 09:51
Címkék: Tisza-tó, turizmus
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg augusztus 13. és 15. között a Tó-vidék Fesztivált a sarudi Tisza-tó partján. A fesztivál különlegessége, hogy valamennyi programján környezetbarát megoldásokat, a mindennapi vidéki élet fenntarthatóbbá tételének példáit mutatják be.


Sarud község önkormányzata uniós pályázati forrásból rendezi meg a Tó-vidék Fesztivált, amelynek célja, hogy felhívja a környéken élők és a fesztivál vendégeinek figyelmét a Tisza-tó páratlan szépségére, a régió kiaknázatlan természeti adottságaira - mondta Lőrincz Zsuzsa szakmai koordinátor.

A fesztivál Tanya-programjain megelevenednek a régi Tisza-tavi hagyományok és a mai praktikák. A tizenhárom berendezett vendégváró portán a vidéki életmód mellett megismerkedhetnek a látogatók a környezetbarát építészeti megoldásokkal, a helyi termékek fogyasztásának jelentőségével, és a megújuló energiák használatával. A tanyákon naponta több alkalommal is szakértők tartanak interaktív előadásokat.

mti
Vasárnap csónakos kincskeresés várja a látogatókat

Számos zöld és civil szervezet szakmai programjain is részt vehetnek az érdeklődők. Készíthetnek például saját tervezésű vászonszatyrot a Pécsi Zöld Körrel, vagy aszalhatnak gyümölcsöket az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettel, megkóstolhatják a Gaia Biofarm reform és bio élelmiszereit, de megismerkedhetnek a fegyverkovácsolás művészetével is. Játékos kalandtúrákat is kínál a fesztivál, szombatra kerékpáros, vasárnapra csónakos kincskeresést szerveznek.

A Tó-vidék Fesztivál alkalmából elkészítették a Tisza-tó Zöld Térképe online és nyomtatott kiadását is, ennek segítségével megtalálhatók a helyi termelők, a javítóműhelyek, kölcsönzők, és a házi tejet áruló pontok.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szalóki Mici, 2010. augusztus 09. - hétfő 12:26

"...Tó-vidék Fesztivált, amelynek célja, hogy felhívja a környéken élők és a fesztivál vendégeinek figyelmét a Tisza-tó páratlan szépségére, a régió kiaknázatlan természeti adottságaira ..." -s ebbe beletartozik a rothadó kagylók bűze és látványa is mely a partokat elviselhetetlenné,a vízben való fürdőzést gyomorforgatóvá teszi ?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza