Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A hamis cipők Olaszországba mennek

VPOP, 2010. augusztus 06. - péntek 11:41
Címkék: VPOP, hamisítás,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jó napjuk volt tegnap a vámosoknak, nem úgy azoknak a letteknek, akik huszonhatezer pár hamis cipővel akarták elhagyni az országot. Szintén nehéz éjszakája lehetett annak a szerbnek, aki ötszáz karton Chesterfilddel töltötte meg a rakteret.


Az idei év egyik legnagyobb felderítéseként a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának munkatársai tegnap hajnalban a rajkai határátkelőhely közelében ellenőriztek két lett rendszámú kamiont. A járművek a papírjai szerint mintegy ezer karton lábbelit szállítottak Olaszországba. Az ellenőrzés során azonban a két tehergépjárműben védett márkajelzésű Nike sportcipőket találtak a pénzügyőrök. Az előzetes szakértői vélemény alapján az előkerült lábbelik a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

vpop
Huszonhatezer pár megtévesztésre alkalmas Air Max

A vámhatóság a több mint huszonhatezer pár, ötszázhuszonkétmillió forint értékű lábbelit lefoglalta, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Szintén a tegnapi napon, délutáni órákban az M1 autópálya egyik pihenőhelyén ellenőriztek a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú, szerb állampolgár által vezetett Mercedes személygépkocsit. Az ellenőrzés során a gépkocsi hátsó ülésén ruhákkal letakarva nyolc darab papír kartondobozban, valamint a csomagtartóban tizenhat darab papír kartondobozban kartonokkal letakarva cigarettára bukkantak.

vpop
Ötszáz karton Chesterfield lapult az osztrák rendszámú autóban

A további vizsgálat során a hátsó ülésről és a csomagtartóból közel ötszáz karton Chesterfield cigaretta került elő. A cigaretták eredetére vonatkozóan a sofőr igazolást nem tudott bemutatni.

A vámhatóság a több, mint hárommillió forint értékű cigarettát és a gépjárművet lefoglalta, a szerb férfi ellen jövedéki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A várható jövedéki bírság összege 3,5 millió forint.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza