Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Illegális csatornahasználókat keresnek Szekszárdon

Munkatársunktól, 2010. augusztus 06. - péntek 09:31
Címkék: közmű, csatorna, Szekszárd
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A város egész területét bejárva ellenőrzi a Szekszárdi Víz- és Csatornamű az esővíz illegális rákötését a csatornahálózatra. Megnézik azt is, kik használják szennyvíz-elvezetésre, de ingyen a csatornát.


Eredményesen dolgozik harmadik hete a Szekszárdi Víz és Csatornamű három tagú felderítő csoportja amely azt ellenőrzi, hogy kik kötötték rá illegálisan a csapadékvizet a szennyvíz-csatornára. Addig lesznek munkában, míg teljes egészében be nem járják a várost. Becslésük szerint ez mintegy két hónapot vesz igénybe.

Az ellenőrök füstjelekből tájékozódnak. Az e célra gyártott szerkezettel jelzőfüstöt fújnak a szennyvízcsatornába, s ha ház ereszcsatornája "pipálni" kezd, akkor nyilvánvaló, hogy a kettő összeköttetésben van. Normális esetben a következő csatornafedélnél jelenik meg a füst. Az ellenőrzést az iparterületen kezdték, az eddig fellelt huszonöt szabálytalan bekötés többségét ott találták. A hajdani nagyvállalatok idején nem foglalkoztak azzal, hogy a két vezetékrendszer egyben van, mondta el János Anna, aki az ellenőrzés adminisztrációját végzi. Az emberek általában jó szívvel fogadták az ellenőrzést, mert a becsületes többséget bosszantja, ha mások nem tartják be a szabályokat.

mti
Nagy esőzésekkor triplájára nő a szállított víz mennyisége

Az illegális esővíz rákötésekről készült jegyzőkönyveket átadja a megyeszékhely jegyzőjének a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. Kővári Ildikó, az önkormányzati cég kommunikációs munkatársa elmondta, a jegyzőnek van ugyanis hatásköre arra, hogy a szabálytalankodókat felszólítsa a törvényes állapot helyreállítására. Ha ez nem történik meg, úgy bírságot is kiszabhatnak. Az illegális rákötések mértékére mi sem jellemzőbb, mint hogy a nagy esőzések idején háromszor annyi szennyvíz érkezett a tisztítóba, mint máskor. Az üzem a kapacitása határán működött. Az átlagos mennyiség napi hatezer köbméter, az esőzések idején ez felugrott huszonkétezerre is. Mindez a társaságnak jelentős többletköltséget okozott.

Az ellenőrző csoport a vízórákat is megnézi, és kiszűrik azokat is, akik ingyen használják a közcsatornát azzal, hogy illegálisan kötötték be a szennyvizüket. A társaság vezetése úgy döntött: szeptember végéig adnak határidőt a csatornát ingyen használóknak. Addig retorzió nélkül bejelenthetik, hogy rákötöttek a közcsatornára. Azt követően azonban arra számíthatnak, hogy öt évre kiszámlázzák nekik az átlagos vízfogyasztásuknak megfelelő csatornadíjat.

Forrás: TEOL

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza