Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Előleget kért, majd eltűnt a nyilászáró-forgalmazó

MTI, 2010. augusztus 06. - péntek 17:37
Címkék: csalás, nyílászáró
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Kaposvári Rendőrkapitányság egy forgalmazó ellen panaszt tévő több kaposvári károsult feljelentése alapján.


Karsay Kornél a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elmúlt napokban hét kaposvári károsult tett feljelentést az Ablak-Global Kft. ellen, ezért csalás gyanúja miatt elrendelték a nyomozást. A módszer: megrendeléseket vesznek fel előleget kérve, majd a cég elérhetetlenné válik. A szóvivő hozzátette, hogy a cég az országban tizenkilenc helyen nyitott irodát, és elképzelhető, hogy van, ahol jelenleg is folytatja ezt a gyakorlatot.

Az egyik kaposvári károsult úgy nyilatkozott, hogy a társaság a megyei újságban bevezető áron, ötven százalékos kedvezménnyel kínált nyílászárókat, és a termékeit egy kaposvári bemutatóteremben is meg lehetett tekinteni. Az egyik esetben nyolcvan, a másik esetben százhuszonháromezer forintos előleg beszedése után a közvetítő ügynök elérhetetlenné vált, és a kaposvári bemutatóterem is bezárt.

A panaszosok által az interneten indított oldal tanúsága szerint tavaly óta sok hasonló eset történt az ország több nagyvárosában. A ráfizetésekről, illetve hibás teljesítésekről szóló beszámolók említést tesznek hasonló érdekeltségi körrel és hasonló "üzletkötői gyakorlattal" működő másik, szintén nyílászárókkal foglalkozó társaságról is.

A Ablak-Global Kft. nyíregyházi központja, valamint a társaság bemutatótermei telefonon elérhetetlenek, a honlapon feltüntetett telefonszámokon senki nem jelentkezik. Többségüknek az üzenetrögzítője megtelt, de van olyan szám is, amelyiknek a hívásakor az automata azt közli, nincs előfizetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bertike, 2010. szeptember 17. - péntek 14:03

Vigyázat!!! Ablak-Globál=Partner Plast, most ezen a néven futnak Veszprémben és néhány más városban pl.: Sz.fehérvár Bp. Szombathely A módszer ugyan az!!! A vezetők is... Mindenki figyeljen és figyelmeztesse ismerőseit is

S.P., 2010. szeptember 10. - péntek 19:15

Nekem is tartozik a tirpák paraszt 183 750 Ft.-el.

eberti, 2010. augusztus 14. - szombat 10:14

kinyírni!!!

Szaszi, 2010. augusztus 13. - péntek 16:06

Székesfehérvár sem maradt ki! A 83 éves nagymamámtól 190 ezer előleget szedtek ki!!! Ráadásul én vittem a mamát, hogy elintézzem minden rendben legyen ne hogy átvágják! A nagynénjémnek az ablakot berakták, de a redőnyök és az ára nála maradt, akkor már csak ígérgetés volt.......hogy költené c vitaminra a szemétláda!!!

Szitár Miklós, 2010. augusztus 12. - csütörtök 21:32

Olvasom a hozzászólásokat,és már nem is csodálkozom azon, hogy az idős szüleimet is így rászedte egy vállalkozó. A tisztelt úriember nevezzük Petrovics Dénesnek, elvállalta a háztető felújítását. Számla természetesen nem készült,majd a tavasszal folytatni akarta a munkát az eső csatorna cseréjével. A két munkát egyszerre akarta számlázni. Elkért a szüleimtől anyagra 140.000 Ft-ot.Az eset óta az embert nem lehet elérni. Most már csak az adóhivatalnál és az önkormányzatnál tett feljelentés erejében bízunk. Lehet, hogy hiába. Ezzel a "tisztességes vállalkozói körrel" jobb vigyázni!

tamaramara, 2010. augusztus 12. - csütörtök 11:41

Ezt mi is megettük itt Borsodban! NYírségből jöttel, reklámlapot tettek a postaládába, 13 milliót kicsaltak sok embertől, eljátékgépezték, és 2 éve més semmi pnzünk nincs. Ezeket akasztani kellene , mikor rájukbizonyosodik a csalás, mert mennek tovább a Welnesz börtön után.

Károsult volt alkalmazott, 2010. augusztus 11. - szerda 14:01

Nekem a munkabéremet nem fizették ki decembertől, szerencsére nem értékesítettem egy nyílászárót sem, így nem veszi a fejem egy károsult sem. Munkaügyi Bíróságra vittem a vitát, de ahol tehetem feljelentem őket, igaz ezt közöltem is velük, nem vettek komolyan...

Uriah Heep, 2010. augusztus 09. - hétfő 14:39

http://www.fome.hu/hirek/132/

még egy károsult, 2010. augusztus 08. - vasárnap 12:49

http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,4721.0/wap2.html


1 2

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza