Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Előleget kért, majd eltűnt a nyilászáró-forgalmazó

MTI, 2010. augusztus 06. - péntek 17:37
Címkék: csalás, nyílászáró
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Kaposvári Rendőrkapitányság egy forgalmazó ellen panaszt tévő több kaposvári károsult feljelentése alapján.


Karsay Kornél a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elmúlt napokban hét kaposvári károsult tett feljelentést az Ablak-Global Kft. ellen, ezért csalás gyanúja miatt elrendelték a nyomozást. A módszer: megrendeléseket vesznek fel előleget kérve, majd a cég elérhetetlenné válik. A szóvivő hozzátette, hogy a cég az országban tizenkilenc helyen nyitott irodát, és elképzelhető, hogy van, ahol jelenleg is folytatja ezt a gyakorlatot.

Az egyik kaposvári károsult úgy nyilatkozott, hogy a társaság a megyei újságban bevezető áron, ötven százalékos kedvezménnyel kínált nyílászárókat, és a termékeit egy kaposvári bemutatóteremben is meg lehetett tekinteni. Az egyik esetben nyolcvan, a másik esetben százhuszonháromezer forintos előleg beszedése után a közvetítő ügynök elérhetetlenné vált, és a kaposvári bemutatóterem is bezárt.

A panaszosok által az interneten indított oldal tanúsága szerint tavaly óta sok hasonló eset történt az ország több nagyvárosában. A ráfizetésekről, illetve hibás teljesítésekről szóló beszámolók említést tesznek hasonló érdekeltségi körrel és hasonló "üzletkötői gyakorlattal" működő másik, szintén nyílászárókkal foglalkozó társaságról is.

A Ablak-Global Kft. nyíregyházi központja, valamint a társaság bemutatótermei telefonon elérhetetlenek, a honlapon feltüntetett telefonszámokon senki nem jelentkezik. Többségüknek az üzenetrögzítője megtelt, de van olyan szám is, amelyiknek a hívásakor az automata azt közli, nincs előfizetője.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

bertike, 2010. szeptember 17. - péntek 14:03

Vigyázat!!! Ablak-Globál=Partner Plast, most ezen a néven futnak Veszprémben és néhány más városban pl.: Sz.fehérvár Bp. Szombathely A módszer ugyan az!!! A vezetők is... Mindenki figyeljen és figyelmeztesse ismerőseit is

S.P., 2010. szeptember 10. - péntek 19:15

Nekem is tartozik a tirpák paraszt 183 750 Ft.-el.

eberti, 2010. augusztus 14. - szombat 10:14

kinyírni!!!

Szaszi, 2010. augusztus 13. - péntek 16:06

Székesfehérvár sem maradt ki! A 83 éves nagymamámtól 190 ezer előleget szedtek ki!!! Ráadásul én vittem a mamát, hogy elintézzem minden rendben legyen ne hogy átvágják! A nagynénjémnek az ablakot berakták, de a redőnyök és az ára nála maradt, akkor már csak ígérgetés volt.......hogy költené c vitaminra a szemétláda!!!

Szitár Miklós, 2010. augusztus 12. - csütörtök 21:32

Olvasom a hozzászólásokat,és már nem is csodálkozom azon, hogy az idős szüleimet is így rászedte egy vállalkozó. A tisztelt úriember nevezzük Petrovics Dénesnek, elvállalta a háztető felújítását. Számla természetesen nem készült,majd a tavasszal folytatni akarta a munkát az eső csatorna cseréjével. A két munkát egyszerre akarta számlázni. Elkért a szüleimtől anyagra 140.000 Ft-ot.Az eset óta az embert nem lehet elérni. Most már csak az adóhivatalnál és az önkormányzatnál tett feljelentés erejében bízunk. Lehet, hogy hiába. Ezzel a "tisztességes vállalkozói körrel" jobb vigyázni!

tamaramara, 2010. augusztus 12. - csütörtök 11:41

Ezt mi is megettük itt Borsodban! NYírségből jöttel, reklámlapot tettek a postaládába, 13 milliót kicsaltak sok embertől, eljátékgépezték, és 2 éve més semmi pnzünk nincs. Ezeket akasztani kellene , mikor rájukbizonyosodik a csalás, mert mennek tovább a Welnesz börtön után.

Károsult volt alkalmazott, 2010. augusztus 11. - szerda 14:01

Nekem a munkabéremet nem fizették ki decembertől, szerencsére nem értékesítettem egy nyílászárót sem, így nem veszi a fejem egy károsult sem. Munkaügyi Bíróságra vittem a vitát, de ahol tehetem feljelentem őket, igaz ezt közöltem is velük, nem vettek komolyan...

Uriah Heep, 2010. augusztus 09. - hétfő 14:39

http://www.fome.hu/hirek/132/

még egy károsult, 2010. augusztus 08. - vasárnap 12:49

http://www.panaszfal.hu/index.php/topic,4721.0/wap2.html


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza