Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új számlázási rend Érden

MTI, 2010. augusztus 05. - csütörtök 15:41
Címkék: csatorna, víz, díj,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szeptembertől Érden és környékén megváltozik a víz- és csatornadíj számlázás ütemezése és fizetési módja, a leolvasás és a fizetés között a korábbi két-három hónap helyett csupán egy hónap telik majd el - közölte az Érd és Térsége Víziközmű (ÉTV) Kft. gazdasági igazgatója.


Az átállás miatt az átmeneti időszakban az érintett negyvenezer családnak egyszerre két számlát kell majd kiegyenlítenie, ami némi kellemetlenséget okozhat. Sárosi Péter elmondta, hogy az ÉTV illetékességi területén bevezetés előtt álló új rendszerre a víz- és csatornadíj fizetésének átláthatóbbá tétele miatt van szükség.

Átláthatóbbá teszik a számlázási rendszert Érden

A vízóra leolvasása és a számlázás között eddig eltelt két-három hónapot harminc napra rövidítik le, így a családok jobban nyomon tudják követni fogyasztásukat, s ha szükséges, a spórolást is hamarabb megkezdhetik. A leolvasás ezután is kéthavonta történik, ám szeptembertől már nem lehet készpénzben fizetni a díjbeszedő-leolvasóknak (csak csekken, egyéni átutalással vagy csoportos beszedési megbízással) - tette hozzá a gazdasági igazgató.

Az új rendszerre való átállás, illetve az elszámolási torlódás miatt - szeptemberben vagy októberben - minden háztartásnak két számlát kell majd kiegyenlítenie egyszerre, ami nem jelent többletfizetést, csak a fizetés átcsoportosítását - magyarázta Sárosi Péter. Az igazgató úgy fogalmazott: noha társaságuk minden érintettet előre értesített a változásról, a két számla egy időben történő kifizetése kellemetlenül érintheti a családokat. Példaként említette, hogy egy négyfős családnak - átlagos vízfogyasztással és csatornadíjjal számolva - egy hónap alatt akár "plusz" tizenkétezer forintot is ki kell majd fizetnie.

Az ÉTV Kft. az átállás miatti terhek csökkentése érdekében az első "csekkes" számla befizetési határidejét az általános 15 nap helyett 30 napra tolja ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza