Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Indul a fővárosi közbringa program - név kerestetik

Munkatársunktól, 2010. augusztus 05. - csütörtök 12:21
Címkék: közlekedés, Budapest, közbringa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hetvennégy dokkból és ezer kerékpárból álló bérkerékpár hálózatot épít ki jövő nyárig a Parking Kft. A közbringáknak most pályázati úton igyekeznek nevet találni; a cég Facebook profilt is indított a névpályázat apropóján - tájékoztatta lapunkat a cég.


A Fővárosi Önkormányzat száz százalékos tulajdonú szakcége, a Parking Kft. valósíthatja meg a valamivel több, mint nettó egymilliárdos projektet, amelyet az Európai Unió maximum kilencszázmillió forinttal támogat. Előreláthatóan 2011 nyarára készülhet el a hetvennégy dokkoló állomást magában foglaló, Nyugat-Európában közkedvelt rendszer - tájékoztatott a Parking Kft. A fejlesztés első fázisában a pesti Nagykörúton belül, néhol kissé túlnyúlva azon, valamint a budai rakpart mentén, közel tizenháromezer négyzetkilométeren mintegy ezer kerékpár várja majd a régi és új bringabarátokat.

mti
A budai rakpartra is telepítenek dokkolókat

"Véleményünk szerint a Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer, mint hivatalos munkanév ugyan pontosan kifejezi annak lényegét, de nem alkalmas általános, hétköznapi használatára" - mondta Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezetője. Ezért olyan közkedvelt nevet keresnek, amely a jövőben a magyarországi rendszer sokak által elfogadott és támogatott hivatalos neve lesz.

A nevet két kör három szakaszában igyekszik megtalálni a projektgazda Parking. Az úgynevezett nevezési szakaszban (augusztus 29-ig) lehet leadni az ötleteket, kizárólag az adjnevet@parking.hu e-mail címre. Minden pályázót automatikus válaszlevélben értesítenek, ötleteiket viszont csak 14 éven felüliek küldhetik be. A kiírás szerint legfeljebb négy szótag hosszúságú, egy vagy maximum két szóból álló szókapcsolat, mozaikszó, vagy rövidítés lehet a javasolt név. A zsűri pozitívumként veszi figyelembe, ha a név dinamikus, fiatalos csengésű, de ugyanakkor jól kiejthető. Érdemes a KKKR rendeltetésére, a nagyvárosi közösségi közlekedésre, Budapestre, Magyarországra utalni valamilyen formában. Az obszcén, vulgáris, a közerkölcsbe ütköző szavakat, kifejezéseket kizárják a pályázatból. A névpályázatról és a KKKR-ről minden fontos információ megtalálható a parking.hu, a blikk.hu felületen, valamint az "Adj nevet a közbringának!" Facebook oldalon.

A 7 fős zsűri a névpályázat első körének úgynevezett bírálati szakaszában (augusztus 30-án és 31-én) a fenti szempontok alapján kiválasztják a legjobbnak ítélt öt verziót. A második körben, az úgynevezett szavazati szakaszban (szeptember 1. és 15. között) már csak erre az öt névre lehet voksolni a blikk.hu és a parking.hu oldalon. A legtöbb voksot kapott nevet a Parking Kft. szeptember 16-án hozza nyilvánosságra. A győztes név kiötlője egy extra kerékpárt kap jutalmul, négy társa bicajos kiegészítőkkel lesz gazdagabb.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 12. - csütörtök 18:27

na nem sok bringa marad sokáig a parkolóban!!!! a magyarja sity-suty lebugázza a helyéről. egyébként én bringa parking hívnám!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza