Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Wi-fi az olasz tengerparton

MTI, 2010. augusztus 04. - szerda 10:21
Címkék: internet, wifi, Olaszország
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Igyekeznek lépést tartani a korral az olaszországi tengerpartokon. Egyre több strandon használható már vezeték nélküli internetes szolgáltatás - ingyen is.


A liguriai Imperia strandjai tették meg az első lépést: konzorciumot hoztak létre, és bevezették a wi-fit. Olaszországnak ezen a tengerpartján a turisták többsége a tehetősebb Milánóból érkezik, vagy külföldi, aki az olaszokkal ellentétben megszokta, hogy akárhol internetezhet. Nyolc imperiai strand kínál ingyenes szörfölést, nem a tengeren, hanem a vezeték nélküli hálózaton. A szolgáltatás egy kilométer hosszú partszakaszon vehető igénybe. Díj nélkül bérelhetők mini számítógépek is, de ezeket alig kérik: "ma már mindenkinek van sajátja. A napozók még a tengerpartra is laptoppal jönnek" - mondta a konzorciumot vezető Gianmarco Oneglio.

afp
A napágy mellé netbookot is bérelhet az ember

Hozzátette, alig tizenötezer eurós befektetés volt a wi-fi bevezetése a strandokat reklámozó honlap kialakításával együtt. "A cél az volt, hogy magasabb szintű szolgáltatást kínáljunk a hozzánk járóknak. Homok és tenger máshol is van, internetezést a nyugágyon viszont csak mi adunk"- hangsúlyozta Oneglio, aki úgy látja, a fiatalok 2010-ben csak akkor mennek strandra, ha a tengerparton is be tudnak lépni a Facebook közösségi oldalra.

Ugyanerre gondoltak a velencei Lidón is, ahol egyelőre csak az itt élők használhatják az ingyenes wi-fit, a turistáknak fizetni kell. A velencei strandokon idén nyáron naponta kétszáz-háromszáz felhasználója van a vezeték nélküli internetnek. Teljesen ingyen adják a szolgáltatást a magyarok által is jól ismert Lignano Sabbiadoro aranypartján, ahol Olaszország legnagyobb tengerparti hálózata működik.

A római strandokon ez még nem valósult meg. Az olasz fővároshoz közeli Fiumicino strandjain működik csak fizetős wi-fi, a sokkal többek által látogatott Ostiában nem vezették be. A Garda-tó strandjain nem kell fizetni érte, a luxus üdülőhelyként számon tartott Szardínia néhány tengerpartján is ingyen internetezhetünk, még a Szicília nyugati csücskében lévő Selinuntében is. Ott, ahol egyébként nem számít hétköznapi munkaeszköznek a számítógép.

Az olasz stradokon ugyan szörfölnek, az olasz lakásokban azonban ritka az internet. A milánói műszaki egyetem felmérése szerint csak minden ötödik olasz családnak van otthoni internetes összeköttetése, miközben tíz olaszból kilenc mobiltelefonozik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza