Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Folytatódik a vita a Visegrádi ásványvízről

index.hu, 2010. augusztus 04. - szerda 19:01
Címkék: ásványvíz, Visegrádi, fluorid
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ma újabb vizsgálattal bizonyította igazát a Visegrádi. Szerintük az ásványvízben a fluorid értéke nem haladja meg a megengedett mennyiséget, így továbbra sem kell ráírniuk címkékre a figyelmeztetést.


A Visegrádi Ásványvíz minden minta esetében megfelel a magyar törvényi előírásoknak, bármely korosztály számára biztonsággal fogyasztható - jelentette ki szerdán az ásványvizet forgalmazó cég a Vízkutató Vízkémia Kft. vizsgálata alapján.

Nemrég az Index is bevizsgáltatta a vizet, ami alapján úgy találták: a cégnek a törvény alapján fel kellene hívnia a címkén a figyelmet a gyermekekre veszélyt jelentő magas fluoridtartalomra.


mti
Ellent mondanak egymásnak a vizsgálatok

A Visegrádi egyébként jelenleg is perben áll az IPM magazinnal, ők még márciusban vizsgálták be a vizet, majd cikkükben azt állították, hogy a termék ártalmas a fogyasztásra. A hír hallatán az Auchan és a CBA is levette polcairól az ásványvizet mindaddig, amíg a figyelmeztető szöveg fel nem kerül a címkékre.

A mérési különbségeket a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács szerint egyébként alighanem az okozta, hogy az ásványvíz összetevőinek húsz százalék körüli természetes ingadozása van, így nagyobb mintavételre lehet szükség a megbízható mérési eredményhez.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

tisztahiszti, 2010. augusztus 05. - csütörtök 18:23

Sajnos itt látszik micsoda márka harcok mennek. Szégyen,hogy a sajtó így lealacsonyodik..azaz a konkurencia harctere lesz..hirdetés stb..egy újság ma már olyan akár a közvélemény kutató az a nyerő aki jól fizet. Nem hiszek a sajtók vizsgálatainak.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza