Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hevesben házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő

MTI, 2010. augusztus 04. - szerda 16:01
Címkék: szelektív hulladék, környezetvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szeptembertől házhoz megy a szelektív hulladékgyűjtő autó tizenhét Észak-Heves megyei településen - tájékoztatott a hulladékgazdálkodást végző társaság ügyvezető igazgatója.


Ez azt jelenti, hogy egy speciális hulladékgyűjtő autóval, minden hónapban egy héten keresztül végigjárják a térség ingatlanjait - közölte a pétervásárai székhelyű PEVIK Kft. vezetője. Ezzel a módszerrel hatékonyabban képesek elkülöníteni a különböző hulladék anyagokat, mint a hagyományos gyűjtőszigeteken - közölte Garai Ferenc.

Fogyasztók/ Tóth Sándor Péter
Nem hatékonyak a szelektív hulladékszigetek

Az öt helyi települési önkormányzat által birtokolt kft. mintegy negyvenezer ember hulladékkezelését végzi a térségben. A harminc alkalmazottat foglalkoztató társaság éves árbevétele százötven-kétszázmillió forint - mondta Garai Ferenc. Valamennyi, vagyis mind a tizenhét településen üzemeltetnek szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ám ezek sokszor nem hatékonyan működnek.

Tapasztalataik szerint sokszor maguk a lakosok sem különítik el a különböző hulladékokat, illetve a guberálók még inkább összekeverik az anyagokat. Mindez pedig többletmunkát jelent a szétválogatásnál. Ebben a helyzetben döntöttek egy speciális húsztonnás szelektív hulladékgyűjtést végző autó beszerzéséről hétmillió forint befektetéssel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Theresa Oliver, 2019. március 20.

Én Theresa Oliver vagyok. de USA-ban élek, Néhány hónappal ezelőtt pénzügyileg feszült volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Ratman, 2019. március 18.

Nem ajánlom Richard Cosmos urat (se), nem túl sok hitelt küld :D...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Váradi Tibor Attila, 2019. március 17.

Tisztelt Tulajdonos(ok)!

Szeretnék Önökkel beszélni benzines autó elektromosra v...

Alakítsd elektromossá az autód!

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés