Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Aranyásók a tengerparton

MTI, 2010. augusztus 03. - kedd 08:41
Címkék: arany, Olaszország,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Véletlenül elejtett aprópénzre és ékszerre is vadásznak a római tengerpartot fémdetektorral pásztázó "aranykeresők". Van, aki mesterségként űzi és már aranykereső-versenyt is rendeztek.


Nem üres a tengerpart Ostiában a strandok esti bezárása után sem, sőt a hajnali órákban is furcsán felszerelt emberek járnak fel és le a homokban. Azt keresik, amit a napozók elhagytak: fémpénzt és értékes tárgyakat, órát, karkötőt, nyakláncot. Az olasz törvények szerint annak, amit a tengerparti homoksáv és az egy méternél sekélyebb víz közötti területen találunk, automatikusan a tulajdonosaivá válunk. Kivételt egyedül a régészeti leletek képviselnek, amelyeket a megtalálónak késedelem nélkül a műemlékvédelmi hatóságoknak kell átadnia.

A tengerparti kincskeresés nem tűnik nehéz feladatnak, elég hozzá egy kézben hordozható fémdetektor fülhallgatóval összekötve. Bip-bip - ismétlődik reggelente és naplementekor az ostiai parton. A modern aranykeresők nem igazán emlékeztetnek az egykor az amerikai vadnyugaton aranyrögöket mosó elődökre, de az ostiai utódok szerint most is csak szerencse kérdése. Akár napi ötven eurót is összeszednek a római homokban.

Az aranykeresők álnéven dolgoznak. Az olasz sajtónak a parton nyilatkozó Spartacus elmondta, hónapok óta munkanélküli, és az aranykeresés az egyetlen bevételi forrása. Van azonban, aki nem szükségből, szenvedélyből űzi a már sporttá előlépett aranykeresést. Rómában és környékén százötven aranykeresőt tartanak számon. Egyesületük idén nyáron megrendezte az aranykeresők első országos bajnokságát az Adriai-tengerparton Marana di Crespadoróban. A versenyzők egy órát kaptak arra, hogy a zsűri által elrejtett tárgyakra rátaláljanak a parti homokban.

Aranykeresőből kétszáz dolgozik az északi Piemontban, Biella folyóiban is. A Cseh Köztársaságba készülnek, ahol augusztus 16-22. között tartják az aranykeresők világbajnokságát.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

chris, 2018. május 01. - kedd 12:46

Hello Ha szüksége van egy sürgős kölcsön pénzügyi igényeinek megoldására, mi hitelek közötti €3000 és €80 000 000. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100 %-os garantált hitelek. Minden hitelek kamatlábainak (3 %). Érdeklődés esetén lépjen kapcsolatba velünk ma keresztül elektronikus levél lapolendersfirm@gmail.com

chris, 2018. március 10. - szombat 06:28

Ha szüksége van egy sürgős kölcsön pénzügyi igényeinek megoldására, mi hitelek közötti €3000 és €80 000 000. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100 %-os garantált hitelek. Minden hitelek kamatlábainak (3 %). Érdeklődés esetén lépjen kapcsolatba velünk ma keresztül elektronikus levél lapolendersfirm@gmail.com

chris, 2018. március 10. - szombat 06:26

Ha szüksége van egy sürgős kölcsön pénzügyi igényeinek megoldására, mi hitelek közötti €3000 és €80 000 000. Max, megbízható, hatékony, gyors és dinamikus, 100 %-os garantált hitelek. Minden hitelek kamatlábainak (3 %). Érdeklődés esetén lépjen kapcsolatba velünk ma keresztül elektronikus levél lapolendersfirm@gmail.com

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza