Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elégedettebbek vagyunk a bankokkal - egy felmérés szerint

MTI, 2010. augusztus 03. - kedd 11:41
Címkék: GFK, bank, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen emelkedett a magyar lakosság bankokkal való elégedettsége az elmúlt egy évben - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet.


Az elmúlt egy évben, 2009 és 2010 első féléve között jelentős mértékben, hetvenhét pontról nyolcvankét pontra nőtt a bankkapcsolattal rendelkező felnőtt magyar lakosság elégedettsége a bankokkal, banki szolgáltatásokkal kapcsolatban - állapítja meg az intézet Retail Banking Monitor kutatása.

2010 első félévében a 15-69 éves lakosság nyolcvankét százaléka állt kapcsolatban legalább egy hazai pénzintézettel, ez az arány ebben a korcsoportban 5,7 millió banki ügyfelet jelent. A GfK Hungária felmérése szerint az ügyfelek nagy része elégedett jelenlegi bankja szolgáltatásaival, míg kevesebb, mint két százalékuk mondható egyértelműen elégedetlennek.


Az ATM-ek számával nem elégedett a magyar

Az ügyfelek elsősorban a banki ügyintézők munkájával elégedettek. Mind szakértelmük, mind segítőkészségük a lista élére került, nyolcvanhat, illetve nyolcvanhét ponttal. Az ügyfelek szintén jó véleménnyel voltak a bankok megbízhatóságáról, a banki szolgáltatások fejlettségéről.

A fő elégedetlenségi faktort a bankok kamatpolitikája jelenti. Mind a betétekre fizetett kamatokkal, mind a hitelkamatokkal kapcsolatos elégedettségi szint a lista legvégére került ötvenkilenc, illetve ötvenhét ponttal. Az elérhető ATM automaták számával való elégedettség sem éri el az átlagos banki elégedettségi szintet. "Az egy évvel ezelőtti szinthez képest a legtöbb szolgáltatáselemmel való elégedettség közel azonos mértékben emelkedett. Ez alól csak a kamatokkal kapcsolatos elégedettség jelent kivételt" - idézi a közlemény Bacher Jánost, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatóját.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza