Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Árvíz: szépen fizetnek a biztosítók, van miből

MTI, 2010. augusztus 03. - kedd 16:31
Címkék: biztosító, kár,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A rendkívüli időjárás következtében az elmúlt hetekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 7.661 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a biztosító mintegy 1,5 milliárd forintot, a bejelentett károk kilencvenöt százalékát már kifizette. A Generali-Providencia Biztosító Zrt.-hez bejelentett jég- és viharkárok száma július végéig meghaladta az 1.900-at, a becsült kárérték 2,3 milliárd forint.


A legtöbb ingatlan (3.323 darab) az árvíz, illetve a felhőszakadások (2.415 darab) miatt rongálódott meg. Az előbbinél az átlagos kártérítés háromszázötvenezer, az utóbbinál pedig százezer forint. Az összedőlt épületekre azonban több milliós, illetve tízmilliós kifizetések is történtek - tájékoztatott az Aegon.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú Felsőzsolca nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több mint százhatvan ház dőlt össze, a település kétezer-kétszáz lakóingatlanából ezernyolcszáz sérült meg. Az árvíz összesen több mint ötezer embernek okozott kárt. A felsőzsolcai biztosított lakóingatlanok mintegy egynegyede az Aegon Magyarországnál volt biztosítva.

mti

Az összes bejelentett kár felmérése, kifizetése július végéig megtörtént, a biztosító összesen több mint százhúszmillió forintot utalt át a károsultaknak. A 422 kárbejelentésből 387 volt árvíz-, 23 felhőszakadás-, 12 pedig viharkár. Előfordult olyan eset is, hogy az épületet egy héten belül kétszer öntötte el az árvíz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint tavaly a tűz és elemi kockázatokból nyolcvanötmilliárd, míg az egyéb vagyoni kockázatokból ötvennyolcmilliárd forint díjbevételhez jutottak a biztosítók. Lényegében ezek fedik le a lakásbiztosításokat, ennek a piacnak egyharmada jut az Aegonra, ezzel vezeti ezt a részpiacot.

Július végéig a mezőgazdasági káresetek száma közel hétezer volt, értékük pedig meghaladja a hatmilliárd forintot, olvasható ki a MABISZ adataiból. A Generali-Providenciára a káresetek harmada jut, amelyből hétszázmillió forintot már ki is fizetett a biztosító. Csongrád és Békés megye egyes részein olyan hatalmas károkat okoztak a júniusi jégesők és viharok, hogy volt olyan ügyfél, akinek közel százmillió forintot fizetett ki a Generali-Providencia. Ugyanebben a hónapban a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben végigsöprő jég után esetenként több tízmillió forint értékű kártérítések is akadtak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

eberti, 2010. augusztus 17. - kedd 18:03

nagyon helyes! kaszálnak eleget!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza