Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csúszdákat és ventilátorokat vizsgálnak a fogyasztóvédők

Munkatársunktól, 2010. július 30. - péntek 11:01
Címkék: fogyasztóvédelem, vállalkozó, fürdő, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hatodik hete tartanak a nyári turisztika ellenőrzések. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-alföldi Regionális Felügyelőségének munkatársai eddig a régióban a hétszáz ellenőrzés során mindössze kilencven esetben találtak kisebb hiányosságokat.


"Kezd beérni a több éves munkánk gyümölcse. Csökken a problémás esetek száma, a vállalkozások törekszenek arra, hogy minden előírást betartsanak, a fogyasztókat ne érje kár. Az évről évre ismétlődő - több ezer - ellenőrzésnek köszönhetően mára már a legtöbb vendéglátó egységet példaértékű színvonalon, a szabályok betartásával üzemeltetik" - hangsúlyozta Butsi István kecskeméti kirendeltségvezető.

A nyári vizsgálatok célja a turisztikai szolgáltatások és a nyári szabadidős tevékenységhez kapcsolódó berendezések, non-food termékek laboratóriumi vizsgálattal egybekötött piacfelügyeleti ellenőrzése. Így a hangsúlyt elsősorban a vízparti nyaralóhelyek, strandok, wellness és gyógyturisztikai helyek, vendéglátóipari egységek, taxik, illetve különféle fesztiválok, rendezvények ellenőrzésére helyezik.

mti
Egyre kevesebb a hiányosság, biztonságban a fogyasztók

"Emellett a szezonális vizsgálatok alatt a nyári szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó termékeket - felfújható gyermekjátékokat, ventilátorokat, merülőszivattyúkat és napszemüvegeket - forgalmazó üzletekben is ellenőrzéseket végzünk. Biztonsági szempontból vizsgáljuk a termékeket, illetve az üzletekben emellett ellenőrizzük, hogy árusítanak-e már letiltott külföldi és hazai termékeket. A strandfürdőkön üzemelő mutatványos berendezések esetében pedig a biztonságos működést nézzük, különös tekintettel a megfelelőstéget tanúsító dokumentumok, igazolások meglétére és érvényességére."

A felügyelőség a régióban több fürdő területén vizsgálta a vízicsúszdákat, amelyek jellemzően mind a biztonsági, mind pedig a tájékoztatási előírásoknak eleget tettek.

"Az esetek tizenkét százalékában találtunk hiányosságokat a nyári ellenőrzések során. A vendéglátóegységeknél néhány esetben tapasztaltuk vásárlók megkárosítását, például a kiírt százötven forint helyett kétszáz forintot kértek az üdítőért. Termékellenőrzések kapcsán jelölési hiányosságokat tártunk fel, például a ventilátoroknál. A vizsgálatok nyár végéig, augusztus 23-áig tartanak. Célunk a hátralévő időszakában továbbra is az, hogy az alkalmazott szankciók megállapításakor a megelőzést tartsuk elsődleges célnak, elősegítvén ezzel az ügyfélközpontú, vállalkozó barát szemlélet kialakítását, valamint a vállalkozások magatartásának jogkövetővé válását - tette hozzá Butsi István.

Forrás: Baon.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza