Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megnyílt a világ legnagyobb biciklikölcsönzője

MTI, 2010. július 30. - péntek 13:41
Címkék: közlekedés, környezetvédelem, bicikli
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

London két keréken: pénteken adták át a város lakóinak és a turistáknak az eddigi legnagyobb kerékpárflottát, amely más európai nagyvárosokhoz hasonlóan enyhítheti a metropolisz közlekedését, egészségesebb alternatívát kínálva az utazásra.


A kerékpárosoknak egyelőre ötezer biciklin kell osztozniuk, augusztus folyamán még regisztrálni kell a szolgáltatásra. Az érdeklődés hatalmas, eddig több mint tizenkétezren jelentkeztek, hogy elvihessék egy körre a városi kétkerekűeket. A londoni közlekedési vállalat szerint azonban nem várható fennakadás, és mindenkinek jut majd bicikli, bár eleinte várakozásra lehet számítani.

A tervek szerint a biciklipark még idén hatezresre, a "parkolók" száma pedig négyszázra bővül. A drótszamarakat jelenleg városszerte háromszáztizenöt helyen lehet leparkolni, és "elkötni". Az ehhez szükséges kulcs három fontot kóstál. A bérleti díj egy órára egy font, egy napra órára ötven.

AFP
A brit rendőrök is nyeregbe szálltak

Eddig hatezer kulcsot aktiváltak, az elsők között pattant biciklire a város polgármestere, Boris Johnson, aki a hét elején már tekert egyet, igaz akkor a két év múlva esedékes olimpia pályakerékpáros versenyeinek helyszínéül szolgáló stadionban mutatta meg, hogy mire képes. A polgármesternek nem is titkolt célja, hogy London legyen a legnagyobb kölcsönkerékpár-flottával rendelkező város.

A 23 kilós londoni kerékpárokat többek közt London Camden, Hackney, Islington, Lambeth, Kensington, Chelsea, Southwark és Westminster városrészeiben lehet kibérelni és lerakni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza