Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lista alapján vizsgálódik a multiknál a fogyasztóvédelem

MTI, 2010. július 30. - péntek 14:51
Címkék: fogyasztóvédelem, vizsgálat, áruházlánc
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Átfogó ellenőrzéssorozatot tervez az áruházláncoknál a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat kiszűrése érdekében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - jelentette be Pintér István, a hatóság főigazgatója.


A regionális fogyasztóvédelmi hatóságoktól bekért adatok alapján felállítanak egy listát a leginkább szabálytalanul eljáró áruházláncokról. A vizsgálatot a lista alapján végzik el - közölte Pintér István Egerben, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló konferenciát követő sajtótájékoztatón.

A főigazgató elmondta: az új fogyasztóvédelmi politika célja, hogy elősegítse a kereskedelmi vállalkozások jogkövető magatartását. Ennek feltétele ugyanis a fogyasztói megelégedettség, a fogyasztók piaci aktivitása, ami a piacgazdaság alapja.


Átfogó vizsgálatba kezd a fogyasztóvédelem

Pintér István tájékoztatása szerint legkésőbb jövő tavaszra a kormány elé kerül, egy a kereskedelmi vállalkozók által igénybe vehető képzés tervezete. Ennek keretében 30, 60 és 90 napos kurzusokon lehet majd elsajátítani a megfelelő piaci magatartáshoz szükséges ismereteket.

Fülöp Zsuzsanna, az NFH szóvivője arról szólt, hogy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat ellen hozott jogszabály hatályba lépése óta 2009-ben, a törvény alapján száz jogsértést tárt fel a hatóság. Ez a szám ugyanakkor 2010 első félévében már négyszáz fölé emelkedett. A jogsértések döntő része a nagy áruházláncok esetében fordul elő. A kiskereskedők általában a jogszabályok kellő ismeretének hiányában vétenek a fogyasztóvédelmi szabályok ellen - mondta a szóvivő.

Kiss Attila, az egri Eszterházy Károly Főiskola mellett működő Egerfood Tudásközpont vezetője emlékeztetett arra, hogy a főiskolán immár 2007 óta működik fogyasztóvédelmi képzés diplomások számára. Februártól immár felsőfokú szakképzés keretében is folyik majd a fogyasztóvédelmi ismeretek oktatása az intézményben - tette hozzá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés