Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatalmas különbségek az utasbiztosítások között

MTI, 2010. július 29. - csütörtök 11:01
Címkék: utazás, bitzosítás, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az utasbiztosítások szolgáltatásaiban akár hússzoros is lehet a különbség, miközben a napi díjban csak pár száz forintos a differencia - derül ki a biztositas.hu internetes biztosítási alkusz felméréséből.


A legfontosabb - és általában azonos feltételű - orvosi költségek esetében például akad olyan biztosító, amely mindössze kétmillió forintig térít, míg mások százmillió forintig - vagy éppen limit nélkül - vállalják az orvosi költségek megtérítését.

A poggyászkároknál a legkisebb térítés hatvanezer forint, de lehet olyan biztosítót is találni, amely hatszázezer forintig állja az ilyen károkat. Hasonlóan jelentős különbség mutatkozik a Nyugat-Európában igen borsos fogászati ellátás esetében is, ezen a téren a térítési díjak tizenötezer forinttól százharmincezer forintig terjednek.

AFP
A külföldre utazók idén háromszázezer utasbiztosítást kötnek

A Magyar Turizmus Zrt. statisztikái szerint a magyar lakosság külföldi utazásra átlagosan kétszáznégyezer forintot költ, ehhez képest a jellemzően utazási irodában kötött biztosítások átlagára egy hétre 9.503 forintot ér el. Az interneten kötött - több biztosító ajánlatából kiválasztott - utasbiztosítások átlagdíja nem éri el a négyezer forintot sem.

A biztosítás.hu tapasztalatai alapján az utazóknak két fő típusa létezik, az egyik csoport a legolcsóbb biztosítást keresi, illetve a másik jellemző utas az ár-érték arány alapján a legjobb biztosítást választja. Az online kötéssel az utazók elkerülhetik, hogy a biztosítási fedezetükből kimaradjanak a számukra lényeges elemek, vagy ezekre túl alacsony fedezetet vásároljanak. Vannak olyan biztosítások, amelyek például kizárják a fényképezőgépeket, laptopokat, és videokamerákat a fedezett körből - erre szintén minden esetben figyelmeztetnek az online portálok.

Az alkusz előzetes adatai szerint a külföldre utazók idén háromszázezer utasbiztosítást kötnek az interneten, ez hatvannégy százalékos növekedés a múlt évihez képest.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza