Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Letölthető százmillió Facebook-használó személyes adata

MTI, 2010. július 29. - csütörtök 12:21
Címkék: Facebook, internet, bitzonság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Százmillió Facebook-használó személyes adatait gyűjtötte össze egy biztonsági szakember, aki a neveket, fényképeket és egyedi azonosítókat tartalmazó listát egyetlen letölthető fájlban tette közzé.


Ron Bowles egy egyszerű programmal nézte át a közösségi portál nyilvánosan hozzáférhető adatbázisát, és ebből szedte össze a szerinte biztonsági szempontból aggodalomra okot adó adatokat. A listát pedig azért tette bárki számára elérhetővé, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a Facebook-profilok beállításának fontosságára.

A 2,79 gigabájt méretű adatbázis a The Pirate Bay fájlmegosztó oldalra is felkerült, ahonnan már több mint ezren töltötték le. A Facebook szerint a listában nincsen semmi különös, mert csak olyan adatokat tartalmaz, amelyek az interneten egyébként is elérhetők bárki számára.

mti
Csak nyilvános adatokat gyűjtötte össze Ron Bowles

"A Facebook használói saját maguk rendelkeznek a személyes adataik biztonságáról, joguk van ahhoz, hogy eldöntsék, kivel és mennyi információt osztanak meg" - írják közleményükben a közösségi portál üzemeltetői. Hozzátették: ebben az esetben is csak olyan adatok jelentek meg, amelyek a Google, Bing és más keresőmotorok mellett a Facebookon is szabadon hozzáférhetők.

A Facebook adatkezelését kritizálók azonban azt kifogásolják, hogy a személyes beállítási lehetőségek átláthatatlanok, és bizonyos adatok az alapbeállítások szerint szabadon hozzáférhetők. Ezeket az információknak pedig titkosan kellene kezelni és csak a felhasználó aktív közreműködésével szabadna nyilvánossá tenni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza