Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Anomália az ELMÜ-s számlában

2010. július 28. - szerda 13:51
Címkék: ELMÜ, áram, számla
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gábor nevű olvasónk megörült, mikor kinyitotta a legutóbbi villanyszámláját: a szolgáltató nagy betűkkel hívta fel figyelmét az árcsökkenésre. A számla végösszegén viszont ez már egyáltalán nem látszott.


Tisztelt Szerkesztőség!

Az imént kaptam meg a legutóbbi villanyszámlát, az ELMÜ kísérő levelével, aminek az a címe, hogy "Csökkentettük árainkat" Ebben az a bosszantó, hogy nem csökkentették, hanem emelték. Ugyanis a múlt havi díj ugyanannyi fogyasztásra (145 kWh/hó) a múlt hónapban 6785 Ft volt, most, hogy csökkentették áraikat, most pedig 7046 Ft. Hozzá a szokásos kísérő költségrészletező blabla, amit csupán a szöveg takarékosság miatt nem részletezek, hiszen minden villanyszámlán rajt vannak.

Na mármost. Ha ez nekik csökkentés, akkor mi az emelés? Megjegyzem a múlt hónapban, mintha a kormány moratóriumot hirdetett volna az energia árakra, egész évben, vagyis az áremeléseket egyszerűen betiltotta.

Tisztelettel: Pokó Gábor Budapest

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Candy Hills, 2015. május 17. - vasárnap 23:10

vagyunk render pénzügyi támogatási szolgáltatást a legalacsonyabb arány 2% -os üzleti, oktatási, beruházási és amit szeretne elérni. Lépjen kapcsolatba velünk ma (hillsfinancialservice15@gmail.com).

vIRÁG jÓZSEF, 2014. január 16. - csütörtök 02:28

Rosszindulatú beteg lettem a közelmúltban tudtam meg és a z Elmű kifog kapcsolni.kértem számlakorrekciót nincs és aztán elérték azt,hogy őket nem érdekli védett fogyasztó minek?csak a kinlódás hibás óra az előzőnél is ez volt megsem hallgatnak most itt a tél,és senkinek nincs embersége,8455 segélyt kapok alapitványhoz nem tudok menni,mert senki xse tudja mikor hová.mit tegyek egy két hónapom van,és nem tudok mit tegyek???segitség nincs ha valaki tud hivjon 06204847917 számon hivni köszi

miklós András, 2013. január 05. - szombat 13:10

Mióta nyugdíjas vagyok, egyre többször ér meglepetés.Az utolsó az OtpBank részéről történt, ami nekem 10000 Ft-omba került. A Csepeli, Szabadság u-i Atm, egy hibás működés következtében kevesebb pénzt adott ki, de a kért összeget számlázta. Ez persze már az én károm, miután ezt általában egyedül végzi az ember, tanu nincs, és persze jogorvoslat sincs... M.A.

Czerók Józsefné, 2011. január 06. - csütörtök 10:28

2010. nyarán volt két komoly áramszünet a házunkban ill. a környéken. A második alkalommal visszakapcsoláskor - nem vagyok szakember, így nem szakkifejezéssel élve - erőteljes áramfeszültség miatt tönkrement a számítógépem. Szerelőt hívtam, aki rendbehozta. A számlát benyújtottam az Elműnek. Nem fogadták el, különböző indokokra hivatkozva, de közben háromszor is kérték tőlem a javítási számlát. Közöltem írásban és telefonon is, hogy már rég leadtam Óbudán az Eurocenterben lévő irodájukban. KÉt hónap után végleg elutasították a jogos kérelmemet, hogy fizessék ki a javítási számlámat. Mivel rokk.nyugdíjas vagyok, ezért nekem nagyon sokat jelentet - de szerintem bárki másnak is - ez az összeg. Az nagy gond, hogy privilégiuma van az Elműnek Budapesten, tehát hiába van gond velük kapcsolatban, nem lehet igazam, mert nem tudok más elektromos társaságot választani (mint pl.vannak más szolgáltatók pl. a telefon (bár a T-Home-nál vagyok 1972. óta és számomra nagyon megfelelő!; vagy a televízió) Még ma is nagyon nagy segítség lenne, ha utólagosan elfogadnának a javítási számlámat és kifizetnének!! Az árcsökkenés pedig egy nagy humbuk részükről!! Tisztelettel: Éva

Zsibis, 2010. augusztus 24. - kedd 13:51

Tetszik, hogy a kommentelők irogatnak. Az viszont, akiknek az volna a feladatuk - NFH -, hogy minket védjenek, még véletlenül sem tévednek ide. Ilyen szempontból ezt a fórumot tulajdonképpen nincs is miért üzemeltettni. Tanácsot csak egymásnak adnak a fórumozók, jogi segítség sehol, mint a pusztába kiálltott szó!

Czerók Józsefné, 2010. augusztus 12. - csütörtök 12:24

Én is csodálkoztam és felháborodtam, hogy nagy beharangozással vannak az árcsökkentésük iránt, közben semmit sem változott, sőt nőtt a számlaköltség! A másik probléma, hogy július elején volt egy áramszünet, s mikor visszakapcsolták, olyan nagy erővel (én nem tudom meghatározni hivatalosan hogy nevezik)adták vissza az áramot, hogy a számítógépem tönkrement. Kölcsönből csináltattam meg, amit nem akarnak kifizetni, sőt az Ombdusman valamiféle rendeletre hivatkozik és olyan "szakszavakat" használnak, amit mi normális emberek nem értünk. Én csak egyet nem értek: ha ilyen történik, akkor miért kell elutasítani a javítás költségeinek kifizetését? Hiszen nem én tehetek róla! Viszont a pénz nagyon hiányzik!!

kotlik klotild, 2010. július 29. - csütörtök 23:15

Túl fizettem a számlákat az elműnél kb 6000.-ft-tal, mégis minden hónapban kettő darab csekket kűld...lassan hármat fog, a harmadikat csak úgy azt szétosztják egymásközt... és előre kell már fizetni. Ki bünteti meg ezeket hogy sok felesleges papírral terhelik a környezetet?

Bognár Györgyné, 2010. július 29. - csütörtök 11:22

Igen én is ezt tapasztaloma többi áramszolgáltatónál,legalább is amit ír,hogy mennyivel csökkentette az árakat egyszerűen nem igaz.Jó lenne ha a kormány vagy a fogyasztóvédők ennek utánnajárnának

hn, 2010. július 28. - szerda 14:36

Én is pontosan így jártam. De aztán jobban megnéztem a számlát. A számlázott időszak régebben mindig egy hónap volt, a mostani számlán pedig több. így már lehet, hogy kijön.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza