Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ferihegy Schengenen kívül - elmarasztalt reptér

MTI, 2010. július 27. - kedd 09:51
Címkék: közlekedés, Ferihegy, vizsgálat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mára bebizonyosodott, hogy Magyarország és a Ferihegyi repülőtér valóban elbukott a hazánkat is ellenőrző repülésbiztonsági, úgynevezett ICAO-felülvizsgálaton. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hét végén tájékoztatta a Budapest Airport Zrt.-t - értesült a Magyar Hírlap.


A napilap keddi számában megjelent cikk szerint az Európai Unió úgy döntött: a Budapestről érkező járatok utasait úgy kell kezelni, mintha unión kívüli, azaz egy harmadik országból érkeznének. Ez a következménye annak, hogy átfogó biztonsági ellenőrzést végzett a Ferihegyi nemzetközi repülőtéren a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (International Civil Aviation Organization, ICAO), az ENSZ repüléssel foglalkozó ügynöksége.

mti
Hiába a folyamatos fejlesztés, nem üti meg az uniós mércét Ferihegy

Az illetékesek egy átfogó audit utóellenőrzését tartották Ferihegyen, és megállapították: a repülésbiztonság általuk feltárt hiányosságait nem javította ki a repülőtér üzemeltetője. A BA a legfrissebb belső hírlevelében közölte: számos területen azonnal orvosolták a dolgozókkal együtt a technikai jellegű hiányosságokat. Az érintett magyar hatóságok értékelése szerint további lépésekre van szükség, különösen az utasbiztonsági és a biztonsági ellenőrzés területén.

A kedvezőtlen változás elsősorban az uniós, tehát a schengeni repülőtereken átszálló utasokat érintheti, akiknek - a jelenlegi forgalom tizedének - ismételt biztonsági ellenőrzésen kell átesniük. Ez az utasoknak kényelmetlenséget, a légitársaságoknak pluszpénzt jelent, mert nő az átszállási idő. Arról nem is beszélve, ha az átszálló utas lekési a csatlakozást, a légitársaságnak - amelyik gépére Budapesten szállt fel az utas - kártérítést kell fizetnie.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

nem mondom meg, 2010. július 30. - péntek 12:17

Aki szállt már át repülőtéren Európában, tudja, hogy kilépsz a tranzitból, és újra ellenőriznek amikor belépsz mindenképpen, a csomagjaidat meg nem kapod vissza. Maximum azokat kapod meg, és újra becsekkolsz. Mellesleg Ferihegyen eddig csak a parkolás, a desztinációk, a kaja és a kávé volt szar, most már a biztonságot is leminősítették... ezért repülök Bécsből mindig.

Matus László, 2010. július 29. - csütörtök 07:51

Ezek sem tudják már, hogy mit beszélnek /írnak/ . Ha én mondjuk egy bombát viszek fel a gépre akkor azt már a schengeni reptereken nem fogják vizsgálni, mert azt a gépen szokták felrobbantani. NAGY ÉSZ!!!

Sobri József, 2010. július 27. - kedd 11:57

maresz: valszeg nem kell, csak aki itt száll át, annak újra biztonsági ellenőrzésen kell átesnie.

Maresz, 2010. július 27. - kedd 11:32

És vajon akkor útlevél is kell Spanyolországba? Most ez aktuális nekünk.Erre jó lenne választ kapni.

Frank, 2010. július 27. - kedd 10:14

Pártjuk és kormányuk szépen eladta, lemutyizta a repteret. Így aztán mindenki megkereste a magáét és minket meg visszaküldtek a hetvenes évekbe. Tessék mondani ezekért a mocsokságokért fog ülni valaki?????????????

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza