Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Támogatás az áramszámla kifizetéséhez

Munkatársunktól, 2010. július 26. - hétfő 11:01
Címkék: áram, számla, támogatás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több tízezer forinttal tudja segíteni a Vöröskereszt azokat a lakossági fogyasztókat, akiknek a villanyszámla kifizetése gondot okoz. A krízishelyzetbe jutott családok még két hónapig kérhetik az egyszeri költségtámogatást.


Az Együtt egy biztonságosabb jövőért program tavaly októberben indult, a leghátrányosabb helyzetű családok részére kínál segítséget. A pénzt a Démász adta, az egyszeri villamosenergia- támogatást formanyomtatványon kell igényelni. Bács-Kiskun megyében a rászorultság mértékét a Vöröskereszt bírálja el, a megítélt összeget az érintettek számláján írják jóvá.

"Az áramszolgáltatót az energiahivatal szólította fel, hogy a 2008-ban keletkezett nyereségének egy részét juttassa vissza a fogyasztóknak. Nem túlszámlázás történt, a jogszabályok változtak meg, így nagyobb árrésük keletkezett a törvény által engedélyezettnél. Ezt az extra bevételt osztják most szét" - idézi fel az előzményeket dr. Horváth László, a megyei Vöröskereszt igazgatója.

A támogatás odaítélésekor az úgynevezett védendő fogyasztók előnyt élveznek. Ők azok, akik szorult anyagi helyzetük miatt az önkormányzattól valamilyen támogatást kapnak, vagy fogyatékosságuk okán járadékban részesülnek. Ugyancsak eséllyel kérhetik a Vöröskereszt segítségét a több hónapos tartozást felhalmozók is.

"Bács-Kiskunban száz illiót lehet elosztani, június végéig közel háromezer kérelmet bíráltunk el. A legtöbb Kecskemét és Baja környékéről érkezett, a legkevesebbet Kunszentmiklósról és Bácsalmásról kaptuk. A program szeptember végéig tart, huszonnégymillió forint áll még a rendelkezésünkre. Több mint nyolcezer olyan hátralékosról tudunk, akik jogosultak lennének a támogatásra, de még nem adták be a kérelmüket. Azokon tudunk segíteni, akik legkésőbb szeptember 20-áig felkeresik a Vöröskereszt valamelyik helyi kirendeltségét. Nem csak a számlahátralékosok pályázhatnak, szociális alapon is lehet igényelni egyszeri, legfeljebb harmincezer forintos segítséget."

Forrás: Baon.hu

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Hajaskám, 2013. június 10. - hétfő 14:42

219 ezer Forintos számla???!!! Már ne is haragudj! 110000 ezer??? Gondolom 110 ezret akatál írni? Ha igen, akkor azért el kellene gondolgodni hogy nem kellene 219 ezer Forintos számlát csinálni! Ténleg hogy jött ez neked ki. Azért kérdem, mert nekem a havi számlám, 6300 Ft/hó szokott lenni. Éves szinten pedig 75600 Ft/év. Még az éves le olavasásnál is átlag +/- 3000 Ft eltérés szokott lenni. Te jó ég! Mit csinálsz te? Eszed az áramot? Meg kellene fontolnod, hogy addig nyújtozkodj amedig a takarod ér. Ha családi pótlékot kapsz, akkor az gyermekenként egy egyedül állónak gyermekenként 17000 Ft/hó * 6 gyerekkel az is csak 102 000 Ft/hó és nem 110 000 Ft. Csak a családi pótlékod van? Gyetet nem kapsz? Mert az ha jól tudom + 28500 Ft lenne. De még családi plusz gyet is összesen 130 500 Ft/hó. De bár mennyit is kapsz, nem kell luxszuskodni. Mert a 219 ezer forntos villany számla még éves szinten számolva is túl luxus! Havi szinten is sok a 13-14 ezer Ft. Épp ezért javaslom hogy sporolj. Nem kell mindig mindenütt hogy égjenek a lámpák, és a TVnek sem kell egész nap hogy menjen.

monika, 2013. június 10. - hétfő 13:49

szeretném kérdezni idén lessz e villany támogatás 6 gyermeket nevelek egyedül havi 110000 ezer forintbol és kaptam 219ezer forintos számlát ugy hogy havi 13 14 ezreket fizettem.Most felemelték 25 ezerre plussz a részlet igy havonta 67 ezret kell fizetni.Ha kifizetem nem tudom megetetni a gyerekeket ha nem fizetem kikapcsolják a villanyt.Fel van adva a lecke most nyári szünetre mikor ithon van az összes gyermek ezért kérnék segitséget.Nem fütünk villanyal és nem is fözünk azzal.

Fekete Istvánné, 2013. április 02. - kedd 18:04

Sajnos nem tudjuk a végelszámolást a villanyszámlába ki fizetni ami 17.000ft mert a férjem fizetését levonja a bank az én fizetésem a rezsire sem elég.Még sohasem kértem de ha lehet most nagyon kérek.Mi is többször adtunk már ruháinkat a vöröskereszt részére és a férjem is rendszeres véradó már több mint 25-ször adott vért.Bízom segítő készségükben :Fekete Istvánné

jocomano77, 2013. január 11. - péntek 10:49

Tisztelt Zelenák Tiborné! 75.000 Ft? Hogy jött önek össze ez a brutálisan magas villany számla? Mert én nekem havonta 7.000 Ft a villany számlám! Tán villany áramal füti az inagtlanát? Előszöris ezt kell tisztázni! Aztán az ön tényleges jövedelmét kellene tisztázni! Majd ha ezek tisztázottak, akkor abban az esetben probáljon meg részlet fizetési lehtőséget kérni a szolgálatótól. Ez elgyen az első, már mint a részlet fizetési lehetőség kérése! Aztán ha továbra is ilyan magas számlákat kap akkor, a lakhely szerinti önkrományzatot tessék fel keresni! Az önkormányzatnál pedig a szociálos osztályt kerese, mert ez már oda tartozik! Ja és igen, az önkormányzatnál be kérhetik az összes közüzemi számla másolatát, és az ön jövedelmét igazoló ok íratokat! Mert ott tudnak még segiteni. Valami segélyben biztos részesülhet, ha ön a helyi önkormányzati rendeletben erre meg felel. Ehhez kellenek az összes közüzemi számlák és az ön jövedelméről igazolás. Röviden a kérésére válaszolva, a lakhely szerint önkormányzatot kerese!

Zelenák Tiborné, 2013. január 11. - péntek 09:32

Segítséget szeretnék kérni tud e valaki olyan lehetőséget 2013 ban hogy kitudjam fizetni kb 75 ezer ft os villanyszámlámat,,,Van e valahol támogatás amit kérni lehet...Egy devizahiteles özvegy asszony..

Te Csabi azért az informatikusok ne legyenek elkeseredve ... , 2011. július 22. - péntek 18:01

Város:Egerág - [ térkép ] Cím: Szőkédi ut 3 Tel.: 308118058 Mobil: E-mail: stefanovicscsaba@gmail.com Internetcím: Tevékenységek:Informatika és internetes szolgálatások

Csabi, 2011. július 22. - péntek 17:22

Segítséget kérnék Súlyos testi fogyatékkal élő 24 éves férfi vagyok és segítséget szeretnék kérni. Nagyon el vagyok keseredve, már kilátástalanná vált az életem. Kérem, segítsen rajtam valaki, Segítsen valaki, aki tud, adóság csapdába kerültem, És sajnos rohamosan csúszok egyre lejjebb. Nem tudom fizetni a számláimat és nagy adósságba kerültem. Ha nem sajnál 150,-Ft.ot akkor legyen olyan szíves és utaljon Az 50100174-10006636 Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet. Aki tud, segítsen nagyon fontos. stefanovicscsaba@gmail.com Köszönöm

istella katalin, 2011. június 01. - szerda 19:36

Segitséget szeretnék kérni a villanyszámla elmaradásomra ,már 2 éve nem tudok elhelyekedni és van egy fiam akit egyedül nevelek, és a tartozásomat is átadták egy követelö cégnek!Kérem segitsenek!

Juhász Andrea, 2011. április 17. - vasárnap 19:34

Segítséget szeretnék kérni egyedül nevelem 5 gyermekemet és nem tudtam fizetni a villanyszámlám és kikapcsolták az áramot. Nem tudom kifizetni a hátralékot. Miben tudnának segíteni nekünk? Segítségüket várjuk.

bajbajutott sorstárs, 2011. március 09. - szerda 14:20

Kedves Viktória ! "SEMEDDIG"! Ez csak kivételeseknek van kitalálva ! Azért írtam mert nem hogy segítenének,hanem évekkel ezelőtti számlákkal zaklatják a lakosságot,melyek már nemis léteznek Tulajdonos váltások voltak,csak a számlázók olyan szorgalmasan végzik a munkájukat,hogy elfelejtették azóta is törölni a rendszerükből. Azért van a rengeteg panasz,hogy micsoda számlákat küldözgetnek nemlétező személyeknek! Én egy ügyfélszolgálati irodájuk mellett lakom és napmínt nap többszázan jelennek meg ügyfelek panaszokkal.Ugye kint lehet csak dohányozni és behallatszik a lakásba az a rengeteg szidás,átkozás,hogy milyen hanyag munkát végez az E.ON. Ez mindennapos téma.Követelőzni azt megtanúltak behajtóikkal összejátszva,de segítőkész elintézés,az nincs! Ilyenek a témák. Akkor hogyan várhatunk támogatást? Sehogy!!!!!!!!!! A POS nevű behajtójuk aktívan is zaklatja az ügyfeleket.Holott nem az ügyfél írta el a számlát,de azokon akarják behajtani!


1 2

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza