Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fényképek a BKV új tesztbuszáról

MTI, 2010. július 26. - hétfő 16:01
Címkék: BKV, busz, teszt
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb autóbuszt tesztel a BKV a budapesti forgalomban, ezúttal a Scania OmniCity típusú járművét próbálhatják ki az utasok az 5-ös busz vonalán.


A tizenkét méter hosszú, alacsonypadlós, klíma nélküli, Euro 5-ös motorral felszerelt járművet július 26-tól augusztus 1-jéig próbálhatják ki az utasok, díjtalanul - közölte a BKV. A közlekedési társaság ezúttal is várja a visszajelzéseket.

mti
Ezer autóbuszt kellene lecserélnie a BKV-nak

Elsősorban arra kíváncsiak, hogy megfelelő-e az ülések száma, elhelyezése, az ülések közötti folyosó mérete, a kapaszkodók mennyisége, és a komfortérzetről, az utastájékoztatás minőségéről, valamint a busz külleméről is várják az utasok véleményét.

mti
Ingyenesen használhatják az utasok a Scaniat a teszt ideje alatt

Legutóbb az Ikarus új fejlesztésű szóló autóbuszát tesztelték a BKV-nál , korábban pedig egyszerre két magyar csuklós buszt, a Credo Citadellt és az Ikarus 187V-t próbálhatták ki két héten keresztül az utasok.

mti
Az ülések számáról, elhelyezkedéséről is várják a véleményeket

Középtávon ezer autóbusz lecserélése válik időszerűvé, mivel a buszpark jelentős része nagyon rossz műszaki állapotban van. Nemecz Gábor, a cég fejlesztési és beruházási igazgatója korábban elmondta, ez nagyjából hatvan-nyolcvanmilliárdos költséget jelent, amit a BKV nem tud kigazdálkodni.

mti
Nagy nyilvánosság előtt indult a tesztüzem

Az igazgató szerint a közbeszerzési törvény nem ad lehetőséget a hazai gyártók előnyben részesítésére, de az egyenlő feltételeket a pályázat során biztosítani fogják.

mti


Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

KJános, 2010. július 27. - kedd 16:04

Kedves Magyar emberek!!! Régen láttam enyire egyöntetü véleményt BKV- kontra Ikarus busz ügyben. Igazatok van követeljük, hogy legyeen Magyarországon magyar busz. Akárhogyan is hivják sőt Én is leteszem az én viziómat. Ez pedig az, hogy Kaposváron sok éve termelnek buszokat amerikai piacra. ezzel csupán az volt a baj, hogy hol egy évre hol 3-4 évre bezárják megrendelés hiánya miatt. Nos a bezárt időszakokban lehetne Magyarország számára buszokat összerakni és ez egy csomó előnnyel járna. Kevesebb ember lenne azon a környéken munka nélkül, Nem állna le a termelés, nem széledne szét a szakembergárda, adózna is egy keveset. stb... Hát ezt az adalékot tettem ehhez az ügyhöz hátha valakinek jól jön ez az információ.

alföldi klára, 2010. július 27. - kedd 13:57

Még valami! Kizárólag magyar termékben illene gondolkodni,ha már mi fizetünk,mi utazunk és a mi embereink szerelik,gyártják az alkatrészeket!!!

alföldi klára, 2010. július 27. - kedd 13:54

Nos én utaztam a 139-es busz vonalán járó tesztbusszal,sikerült a VOLVO-t lekoppintani,szép,elegáns,egy kifogásom van csak.A kerekeken lévő ülésekre idősebbek nem tudnak fellépni!!Lemértem,magasabban vannak,mint egy dosszié magasséága.2 cekkerrel kizárt,hogy valaki,akinek már nem úgy hajlik a térde,fel tudjon mászni oda!Pedig az ülések többsége magas ülés,csak pár van,amelyik a padlószinten áll.A jövő:a fiatalok ülnek,az öregek állnak.... Könyörgöm,nem lehetne olyan embert alkalmazni a tervek elbírálására,aki rendszeresen utazik busszal,idősebb és netán még fájnak is az izületei?Rögtön kiderülne,hol a hiba...

Blob, 2010. július 27. - kedd 12:50

Nekem ne mondja azt meg senki, hogy egy közbeszerzési eljárásban ne lehessen kikötni, hogy az adott árú részeinek X százaléka igenis itthon készüljön el. Ezt a világ minden táján így csinálják tudtommal. Ha a Scania, a Volvo nem használja még a magyar bedolgozókat sem, akkor bukik és ennyi.

pzola, 2010. július 27. - kedd 11:24

a hazai gyártók előnyben kell részesíteni

Pippa, 2010. július 27. - kedd 10:27

Miért kell nekünk a skandináv csoda?Mikor itthon is eléggé korszerű buszokat gyártanak Győrben a Khüne és a Kravtex Zrt összefogása révén.Igaz "csak" Euro 4-es Iveco motorokkal 6 fokozatú Alisson autómataváltokkal ZF hidakkal Knorr-Bremse tárcsafékekkel minden tengelyen ABS-sel .A cég ahol melózok (és javítom is őket) már egy jó párat vett jelenleg kb. 40 db-os a flotta. És a gyermeteg problémákon kívül nem nagyon vannak bajok inkább csak össze szerelési problémák vannak velük. Bár a Bkv-nál is voltteszt buszuk (Credo Citadella) tudomásom szerint nem nyerte el a Bkv tetszését.Pedig olcsóbb mint egy Scania és még egy itthoni céget is támogatna egy nagyobb megrendeléssel.

Szabó11, 2010. július 27. - kedd 09:46

"bééééékáááávéééé" Jó lenne ha az ilyen puhány bicósok nem tartanák fel a buszt az őrületes 20-25km/h-s száguldásaikkal. Jó lenne ha nem a birkavezető vonalon közlekednétek két forgalmi sáv forgalmát akadályozva. Ha netán elütnék egy ilyen okos tojás köztévéből kereszt ismerő kétkerekűt, csak annyit mondanék, hogy csúnya öngyilkosság volt ez biztos úr.

Madarász, 2010. július 27. - kedd 09:39

Nem értem miért tűrik el a mozgássérültek, hogy megalázza őket a BKV. Ahhoz, hogy felszálljanak, a vezetőnek le kell állítania a motort, be kell zárnia a vezetőfülkét (KRESZ), majd ezután egy kampóval ki kell nyitni a rámpát a középső ajtónál. Leszállásnál ezt meg kell ismételni, ami igen csak nem mondható akadálymentesnek a mozgássérült számára és másoknak kényelmetlenséget, késedelmet okoznak. Vannak automata rendszerek, amelyek nem sokkal drágábbak ennél az elavult megoldásnál.

bééééékáááávéééé, 2010. július 27. - kedd 08:52

miért nem jártok bicóval puhányok ? Minek álltok bénán, bambán a buszmegállóban sokáig azt zötykölődtök szellőzés nélküli koszos, büdös buszokon.A bicó oda megy és akkor amikor akarod.Puhány pesti népség.

AtiBácsi, 2010. július 27. - kedd 08:15

Miért nem lehet támogatni a hazai gyártókat??? Lehessen! Gondolja bárki is, hogy a fejlett nyugati országokban nem ezt teszik?? Kézzel lábbal támogatják! Amúgy a többivel is egyetértek nem csak Budapestből áll az ország.


1 2 3 4

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza