Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tábla-PC Indiából 27 euróért

MTI, 2010. július 23. - péntek 17:11
Címkék: műszaki cikk, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Úgy néz ki mint egy iPad de csak egy tizennegyedébe kerül - Indiában bemutatták annak az iskolások számára kifejlesztett tábla-számítógépnek a prototípusát, amely mindössze 27 euró körüli összegbe kerül majd.


A Linux operációs rendszerrel működő számítógép gyártását a tervek szerint jövőre kezdik meg. A számítógép olyan egyszerű feladatokra lesz alkalmazható, mint a szövegszerkesztés, az internetes böngészés, valamint videokonferenciák lebonyolítása. Lehetőség nyílik a számítógép napelemekkel való energiaellátására is, ami Indiában a civilizációtól távol eső helyek miatt fontos szempont.

AFP
Kapil Szibal büszkélkedik az új modellel

Kapil Szibal (Kapil Sibal) emberi erőforrás fejlesztési miniszter az indiai elit egyetemek hallgatóit és professzorait kérte fel a számítógép kifejlesztésére. A fejlesztés célja az ár tíz dollárra csökkentése volt. A minisztérium szóvivője Mamta Varma rámutatott, hogy a költségek csökkentése miatt a készülék például nem is rendelkezik merevlemezzel, hanem memória kártyákat használ a célra.

A nyílt forráskódú szoftverek igénybe vétele is a költségek csökkentését szolgálja. A szóvivő szerint már számos nagy számítógép gyártó, közöttük egy tajvani vállalat is jelezte szándékát a készülék gyártására, de szerződéskötésre még nem került sor.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza