Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könnyű hamis gyógyszert venni Kínában

Munkatársunktól, 2010. július 23. - péntek 11:31
Címkék: gyógyszer, csalás, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szponzorált keresőszavak segítségével gyógyszerhamisítványok értékesítését segíti elő Kína legnagyobb keresőmotorja, a Baidu. Becslések szerint mintegy háromezren vásároltak hamis gyógyszert a hirdetési találatok eredményeképpen.


A Securing Pharma beszámolója szerint a kínai Baidu keresőmotor a legutóbbi a sorban, amely a nem megfelelően működő szponzorációs rendszere eredményeképpen a hamis gyógyszerek terjesztését segíti elő.

A kínai állami televízió, a CCTV riportműsorára hivatkozó írás szerint a webes kereső közvetett módon segíti elő a gyógyszerhamisítás erősödését azzal, hogy az illegálisan működő és veszélyes termékeket kínáló online patikák számára szponzorált keresőszavakat ad el.

AFP
Szponzorálják az illegális gyógyszerkereskedelmet
 
A riport szerint a kínaiak hetven százaléka által használt Baidu találatai között megjelenő szponzorált hirdetéseknek köszönhetően legkevesebb háromezer ember vásárolt hamis gyógyszereket az illegális felületeken.

Nem a kínai portál az első, amelyet ilyen jellegű vádak érnek az állampolgárok biztonságáért aggódó szakemberek és hatóságok részéről. Korábban a Google és a Microsoft Bing-je is hasonló problémával találta szembe magát. A két amerikai keresőmotor a jelenség felbukkanását követően szigorította szponzorációs rendszerét: a két oldal jelenleg csak az arra illetékes állami egészségügyi szervek által hitelesített online gyógyszertáraknak értékesít hirdetési felületeket.

Forrás: HENT
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza