Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Könnyű hamis gyógyszert venni Kínában

Munkatársunktól, 2010. július 23. - péntek 11:31
Címkék: gyógyszer, csalás, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szponzorált keresőszavak segítségével gyógyszerhamisítványok értékesítését segíti elő Kína legnagyobb keresőmotorja, a Baidu. Becslések szerint mintegy háromezren vásároltak hamis gyógyszert a hirdetési találatok eredményeképpen.


A Securing Pharma beszámolója szerint a kínai Baidu keresőmotor a legutóbbi a sorban, amely a nem megfelelően működő szponzorációs rendszere eredményeképpen a hamis gyógyszerek terjesztését segíti elő.

A kínai állami televízió, a CCTV riportműsorára hivatkozó írás szerint a webes kereső közvetett módon segíti elő a gyógyszerhamisítás erősödését azzal, hogy az illegálisan működő és veszélyes termékeket kínáló online patikák számára szponzorált keresőszavakat ad el.

AFP
Szponzorálják az illegális gyógyszerkereskedelmet
 
A riport szerint a kínaiak hetven százaléka által használt Baidu találatai között megjelenő szponzorált hirdetéseknek köszönhetően legkevesebb háromezer ember vásárolt hamis gyógyszereket az illegális felületeken.

Nem a kínai portál az első, amelyet ilyen jellegű vádak érnek az állampolgárok biztonságáért aggódó szakemberek és hatóságok részéről. Korábban a Google és a Microsoft Bing-je is hasonló problémával találta szembe magát. A két amerikai keresőmotor a jelenség felbukkanását követően szigorította szponzorációs rendszerét: a két oldal jelenleg csak az arra illetékes állami egészségügyi szervek által hitelesített online gyógyszertáraknak értékesít hirdetési felületeket.

Forrás: HENT
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés