Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rubik-kockát Kínából

Munkatársunktól, 2010. július 22. - csütörtök 19:11
Címkék: vpop, eljárás, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A cseh kamionban 1800 darab hamisított Rubik kockát találtak a vámosok. Már a nyolcvanas évek óta hamisítják a találmányt.


A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat munkatársai tegnap délután, Rajka térségében megállítottak egy cseh kamiont, amely egy kínai feliratú konténert szállított Olaszországba.

A pénzügyőrök az okmányok ellenőrzése során a szállítmány megnevezéséből arra következtettek, hogy a rakományok között feltehetőleg illegális eredetű áruk is találhatóak. A konténer felnyitásakor bebizonyosodott a gyanú, mert 1800 db hamisított Rubik kockát és 1100 darab Casio számológép-utánzatot találtak.

mti
  
A világsikerű játékot Rubik Ernő 1975-ben találta fel, de már 1980-ban Tajvanon legyártották az első hamisítványokat. A Vám- és Pénzügyőrség a közel 2,5 millió forint értékű, mindegy 2900 darab különféle silány minőségű terméket lefoglalta és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölésének gyanúja miatt eljárást indított.
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza