Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Augusztusban nyit a siklósi termálfürdő

MTI, 2010. július 22. - csütörtök 18:41
Címkék: vendéglátás, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Augusztus 5-én nyitja meg kapuit a 2,4 milliárd forintból épülő termálfürdő Siklóson.Marenics János polgármester elmondta: szerették volna, ha a komplexum már az idegenforgalmi szezon kezdetére elkészül, s bár még az e hét péntekre tervezett átadási ünnepséget is el kellett halasztani, a létesítményt a kivitelezői szerződésben rögzített augusztus 20-i határidőnél előbb birtokba vehetik a fürdőzők.

György Zoltán, a kivitelező Aquaplus Kft. ügyvezetőjének magyarázata szerint a beruházást a terület régészeti feltárásának elhúzódása, továbbá az elmúlt hónapok csapadékos időjárása is hátráltatta. Úgy vélte: ennek ellenére e hét végére elkészültek volna, de munkájukat "nem akarták összecsapni", a fürdőt első osztályú minőségben kívánják átadni.

Marenics János reményei szerint a több mint ötezer négyzetméteres, 13, számos élményelemmel felszerelt medencét magába foglaló és nyaranta egyidejűleg három és félezer ember befogadására alkalmas termálfürdő Európa egyik legszebb ilyen létesítménye lesz.

György Zoltán hozzátette, hogy a Thermal Spa Siklós wellness szolgáltatásokkal, masszázsokkal, s egyebek mellett szaunákkal is várja a látogatókat. Szomszédságában pedig 1,1 milliárd forintból jövő februárra egy négycsillagos, 44 szobás szálloda is felépül.

A fürdőberuházást az önkormányzat saját erőből valósítja meg, fedezetét kötvénykibocsátásból teremtette elő. A kivitelező 25 évre a fürdő üzemeltetését is vállalta, ezen idő alatt 800 millió forintot fizet az önkormányzat kasszájába.

Marenics János korábban azt mondta: nem tartja kockázatosnak, hogy a fürdő önkormányzati beruházásból épül, mert a vállalkozásba néhány éven belül magántőkét is igyekeznek bevonni, s az csökkenteni fogja az önkormányzat anyagi terheit. A polgármester attól sem fél, hogy a fejlesztés a szomszédos Harkány nemzetközi hírű fürdőjének vonzereje okán nem tart számot komoly érdeklődésre.

"Harkány a pihenni, gyógyulni vágyókat, mi pedig az önfeledt szórakozást, élményeket kereső vendégeket várjuk" - jegyezte meg Hozzátette: azt szeretnék, ha Siklós nem "egynapos város" lenne. Most 140-150 ezer látogató érkezik egy-egy napra, nagy részük csak a várat nézi meg, de 2010-től már a termálfürdőt is felkereshetik.
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés