Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Életfogytiglan gyógyszerhamisításért

Munkatársunktól, 2010. július 21. - szerda 09:31
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Életfogytig tartó börtönbüntetéssel és teljes vagyonelkobzással büntetnék a gyógyszerhamisítókat afrikai szakértők. Az elítélt hamisítóktól lefoglalt érték- és vagyontárgyakkal a gyógyszerhamisítás áldozatait támogatnák.A nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (NAFDAC) vezetője, Dr. Paul Orhii szerint az országban hatályos jogszabály, amely maximum tizenöt év börtönbüntetéssel szankcionálja a gyógyszerhamisítást és a hamisítványok értékesítését, nem elegendő. A The Nation beszámolója szerint a NAFDAC a vonatkozó törvény felülvizsgálatára tett javaslat kapcsán a jelenleginél szigorúbb büntetést javasol.

Orhii kifejtette, a gyógyszerhamisítás drasztikus visszaszorítása érdekében életfogytig tartó börtönbüntetést kell kiszabni a potenciális életveszélyt jelentő készítmények előállítóira. A szakértő szükségesnek tartja, hogy az elítélt hamisítók teljes vagyonát elkobozzák, és azt a hamisítás áldozatainak megsegítésére használják fel. A gyógyszerhivatal vezetője emlékeztetett rá, hogy hamis gyógyszerek előállításának vádjával Kínában a közelmúltban ítéltek halálra hat személyt, akik termékeiket a nigériai piacon értékesítették. Orhii szerint, ha Kína ilyen messzire elmegy a külföldre importált hamisítványok ügyében, akkor Nigériának is határozottabban kell fellépnie a hamisítás ellen.

afp
A NAFDAC megsemmisítő telepe

Orhii javasolta továbbá, hogy a gyógyszerhamisítás gyanújával őrizetbe vett személyeket ne lehessen óvadék ellenében szabadlábra helyeztetni. A szakértő hangsúlyozta, hogy szégyenletes, hogy számos hamisító a hosszan elhúzódó bírósági eljárásoknak és az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéseknek köszönhetően továbbra is folytathatja tevékenységét.

Forrás: HENT
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2018. október 23.

Sürgős hitre van szüksége? Kínálunk 1000 USD-tól 300.000.000 EURO-ig, az érdeklődőkért fo...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés