Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Életfogytiglan gyógyszerhamisításért

Munkatársunktól, 2010. július 21. - szerda 09:31
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Életfogytig tartó börtönbüntetéssel és teljes vagyonelkobzással büntetnék a gyógyszerhamisítókat afrikai szakértők. Az elítélt hamisítóktól lefoglalt érték- és vagyontárgyakkal a gyógyszerhamisítás áldozatait támogatnák.A nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (NAFDAC) vezetője, Dr. Paul Orhii szerint az országban hatályos jogszabály, amely maximum tizenöt év börtönbüntetéssel szankcionálja a gyógyszerhamisítást és a hamisítványok értékesítését, nem elegendő. A The Nation beszámolója szerint a NAFDAC a vonatkozó törvény felülvizsgálatára tett javaslat kapcsán a jelenleginél szigorúbb büntetést javasol.

Orhii kifejtette, a gyógyszerhamisítás drasztikus visszaszorítása érdekében életfogytig tartó börtönbüntetést kell kiszabni a potenciális életveszélyt jelentő készítmények előállítóira. A szakértő szükségesnek tartja, hogy az elítélt hamisítók teljes vagyonát elkobozzák, és azt a hamisítás áldozatainak megsegítésére használják fel. A gyógyszerhivatal vezetője emlékeztetett rá, hogy hamis gyógyszerek előállításának vádjával Kínában a közelmúltban ítéltek halálra hat személyt, akik termékeiket a nigériai piacon értékesítették. Orhii szerint, ha Kína ilyen messzire elmegy a külföldre importált hamisítványok ügyében, akkor Nigériának is határozottabban kell fellépnie a hamisítás ellen.

afp
A NAFDAC megsemmisítő telepe

Orhii javasolta továbbá, hogy a gyógyszerhamisítás gyanújával őrizetbe vett személyeket ne lehessen óvadék ellenében szabadlábra helyeztetni. A szakértő hangsúlyozta, hogy szégyenletes, hogy számos hamisító a hosszan elhúzódó bírósági eljárásoknak és az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezéseknek köszönhetően továbbra is folytathatja tevékenységét.

Forrás: HENT
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza