Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Anjou-napokat rendeznek Ópusztaszeren

MTI, 2010. július 21. - szerda 10:31
Címkék: rendezvény, vendéglátás, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy XIV. századi királyi udvarba cseppenve akár az uralkodóval is lakomázhatnak azok, akik a hétvégén ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett Anjou-napokra.
Az oklevelek tanúsága szerint Károly Róbert 1318-ban kíséretével meglátogatta Szer monostorát. Erre a jeles időre emlékezve elevenítik fel az emlékparkban szombaton és vasárnap az Anjou-kori Magyarország vitézi és étkezési hagyományait - mondta Zelena András, az intézmény kommunikációs munkatársa.

A park vendégei szombaton délelőtt szemtanúi lehetnek a díszes sereg érkezésének, láthatják, amint a bencés szerzetesek fogadják az uralkodót a monostorban. A látogatók bepillanthatnak a királyi udvar míves és ünnepnapjaiba, hódolatukat fejezhetik ki az uralkodónak és díszes kíséretének.

mti
Ópusztaszer - egymást érik a rendezvények
  
Az egybegyűltek szórakoztatásáról igricek, énekmondók, kardnyelők, erőművészek, udvari bolond és még sokan mások gondoskodnak majd. A gyerekek az igricképzőben elsajátíthatják a nádsípkészítés és a dobfeszítés fortélyait, az apródtanodában harci fogásokat, kelevézvetést és fakardforgatást tanulhatnak, az ügyesebbek pedig kipróbálhatják, tudnak-e hordón lovagolni vagy keskeny pallón vívni. Aki akar bámészkodhat a haditornán vagy akár táncra is perdülhet, melyhez a Beste zenekar szolgáltatja a tüzes talpalávalót. Pihentetőül csudálatos mesék is elhangzanak majd királyokról, hercegekről és legszegényebb legényekről.

A lovagi játék izgalmai közben megfáradtakat a fák árnyékában vendégül látják egy tál juhtúrós hajdinakására. A szombati nap vendégei közül a legszerencsésebbek pedig korhű jelmezbe öltözve a királyi asztalnál magával az uralkodóval és feleségével, valamint legelső embereivel fejedelmi lakomát költhetnek el. A sorsoláson kiválasztottak feladata lesz az is, hogy a királlyal együtt eldöntsék, melyik fogás nyeri el az Étkek fejedelme díjat. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen olyan különlegességek közül kell választaniuk, mint a cipóban tálalt hagyma lév, az apród lév, a friss füvekkel meghintett, ősi sajtokkal tálalt omlós csirkehús, vagy a jóféle hagymával és szalonnával nyárson pirongatott baromfimell.
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés