Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Anjou-napokat rendeznek Ópusztaszeren

MTI, 2010. július 21. - szerda 10:31
Címkék: rendezvény, vendéglátás, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy XIV. századi királyi udvarba cseppenve akár az uralkodóval is lakomázhatnak azok, akik a hétvégén ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett Anjou-napokra.
Az oklevelek tanúsága szerint Károly Róbert 1318-ban kíséretével meglátogatta Szer monostorát. Erre a jeles időre emlékezve elevenítik fel az emlékparkban szombaton és vasárnap az Anjou-kori Magyarország vitézi és étkezési hagyományait - mondta Zelena András, az intézmény kommunikációs munkatársa.

A park vendégei szombaton délelőtt szemtanúi lehetnek a díszes sereg érkezésének, láthatják, amint a bencés szerzetesek fogadják az uralkodót a monostorban. A látogatók bepillanthatnak a királyi udvar míves és ünnepnapjaiba, hódolatukat fejezhetik ki az uralkodónak és díszes kíséretének.

mti
Ópusztaszer - egymást érik a rendezvények
  
Az egybegyűltek szórakoztatásáról igricek, énekmondók, kardnyelők, erőművészek, udvari bolond és még sokan mások gondoskodnak majd. A gyerekek az igricképzőben elsajátíthatják a nádsípkészítés és a dobfeszítés fortélyait, az apródtanodában harci fogásokat, kelevézvetést és fakardforgatást tanulhatnak, az ügyesebbek pedig kipróbálhatják, tudnak-e hordón lovagolni vagy keskeny pallón vívni. Aki akar bámészkodhat a haditornán vagy akár táncra is perdülhet, melyhez a Beste zenekar szolgáltatja a tüzes talpalávalót. Pihentetőül csudálatos mesék is elhangzanak majd királyokról, hercegekről és legszegényebb legényekről.

A lovagi játék izgalmai közben megfáradtakat a fák árnyékában vendégül látják egy tál juhtúrós hajdinakására. A szombati nap vendégei közül a legszerencsésebbek pedig korhű jelmezbe öltözve a királyi asztalnál magával az uralkodóval és feleségével, valamint legelső embereivel fejedelmi lakomát költhetnek el. A sorsoláson kiválasztottak feladata lesz az is, hogy a királlyal együtt eldöntsék, melyik fogás nyeri el az Étkek fejedelme díjat. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen olyan különlegességek közül kell választaniuk, mint a cipóban tálalt hagyma lév, az apród lév, a friss füvekkel meghintett, ősi sajtokkal tálalt omlós csirkehús, vagy a jóféle hagymával és szalonnával nyárson pirongatott baromfimell.
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza