Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szaglásunktól foszthat meg egy homeopátiás szer

MTI, 2010. július 20. - kedd 16:51
Címkék: gyógyszer, egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy népszerű, meghűlés elleni, cinkalapú homeopátiás szer nem csupán hatástalan, de a szaglás elvesztését is okozhatja - állítják amerikai kutatók.


A lefolytatott klinikai kipróbálás során úgy találták, hogy a cinket tartalmazó orrgél és orrspray hatástalan volt a nátha megelőzésében vagy időtartamának csökkentésében, ráadásul használata összefüggésbe hozható a szaglás elvesztésével - olvasható az Archives of Otolaryngology című szakfolyóiratban.

A tanulmány szerzői azután fogalmazták meg figyelmeztetésüket, hogy értékelték 25 pácienssel lefolytatott vizsgálatukat, illetve elemezték több jelentés klinikai, biológiai és kísérleti adatait. Az elemzett tanulmányok közül csupán egy volt, amelyik azt mutatta, hogy a homeopátiás cinkterápia enyhítette a meghűlés tüneteit, ám ez a vizsgált szer gyártóinak támogatásával készült. "Egyre több bizonyíték jelzi, hogy ez a szer kapcsolatba hozható a súlyos, potenciálisan maradandó hyposmiával (csökkent szagérzékeléssel) és az anosmiával (a szaglóérzék elvesztésével, szagláshiánnyal)".
istockphoto  
Megállapításaik fényében a szerzők sürgetik a gyógyszerek engedélyezéséért felelős amerikai hatóságot, az FDA-t, hogy szigorúbban szabályozza a cinket tartalmazó meghűlés elleni és más homeopátiás szereket. Emlékeztetnek arra, hogy a kevésbé súlyos betegségek, például a megfázás kezelésére szolgáló termékek vény nélkül kaphatók, ezáltal kikerülnek a szigorúbb ellenőrzés alól piacra jutásuk előtt.
  
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

naturista, 2010. július 20. - kedd 19:43

A gyógyszeripar és a szigorú ellenőrzés mikor fértek meg egymás mellett? A homeopátia a legszelidebb "információs gyógymódszer" a hasonlót a hasonlóval elven alapszik és a szervezet öngyógyitó képességének a beinditására szokták használni. Ezeknek a szereknek nincs mellékhatása, de annál több van a különböző tüneti kezelésre orvosok által ajánlott szintetikus gyógyszereknek. Megy az átverősdi kedves egészségügyi maffia ugye?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza