Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt

MTI, 2010. július 19. - hétfő 11:31
Címkék: bírság, eljárás, vendéglátás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-re, mert a társaság továbbra is eltérő belépőárakat alkalmaz a magyar és a külföldi nyugdíjasok tekintetében.


A fürdőnek több százezer forint bírságot kell fizetnie, mert az EBH által korábban kiszabott 1,2 millió forintos büntetést - a döntést a Fővárosi Bíróság (FB) jogszerűnek minősítette - a cég nem hajtotta végre.

A hatóság azt kifogásolta, hogy az önkormányzati tulajdonú társaság megsértette az egyenlő bánásmód követelményét azzal, hogy különböző belépőárakat alkalmaz a magyar és más európai uniós állam külföldi nyugdíjasai tekintetében, a kedvezményt pedig csak magyar nyugdíjasigazolvány megléte esetén teszi lehetővé.

mti
A 2003-ban felújított gyógyfürdő

Horváth Sándor, a gyógyfürdő vezérigazgatója azt közölte: nincs eszközük a számtalan külföldi nyugdíjasigazolvány felismerésére, ráadásul ilyen igazolvány nincs is minden tagállamban. Úgy vélte, megoldást az egységes európai uniós nyugdíjasigazolvány jelentene.

Kéri Ádám, a hatóság jogásza szerint a társaság a jövőben újabb milliós büntetésekre számíthat, mert az FB döntését követően is több külföldi nyugdíjas fordult hozzájuk az eltérő belépőárak miatt - olvasható az  az Új Dunántúli Naplóban.
  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Bokréta, 2010. július 20. - kedd 10:46

Nem értem, hogy mi ebben a probléma? Egy tulajdonos eldöntheti az általa üzemeltetett bármiben, hogy ad-e kedvezményt és kinek. Mi azzal a probléma, ha a külföldi nyugdíjas nem kap? Egyébiránt sok fürdőben egyáltalán nincsen nyugdíjas kedvezmény sem. Viszont sok önkormányzat a saját fürdőiben a saját lakosainak kedvezményt ad, pl. így volt Lepence is, Leányfalu és nyilván még vannak mások is. Akinek ez nem tetszik, az nem megy oda. Hagyjanak már ezzel a hajánál előrángatott egyenlő bánásmóddal. Soha nem volt egyenlőség semmiben és nem is lesz, tudomásul kell venni. Mindenesetre érdekelne, hogy eleve honnan tudják pl. az osztrák nyugdíjasok, hogy nekik is "járna" a nyugdíjas kedvezmény? Hogy van egyáltalán ilyen? Én pl. ha elmegyek egy osztrák fürdőbe kérek két jegyet oszt jó napot, soha nem bogarásztam az ártáblát, hogy milyen kedvezményeket lehet kivasalni a fürdőből. Ja, hogy ezek a panaszos nyugdíjasok innen kiszakadt és ott nélkülöző, eredetileg magyar népek? Így persze lehet a jogosultságokat követelgetni, mert hogy nagyon felvilágosultak ám ők ebben a tekintetben.

cukkini, 2010. július 19. - hétfő 18:36

Tisztelt Esbeta50! Tévedés, ahol van kedvezmény az Unióban, az többnyire életkorhoz kötött (ami tapasztalat szerint változó életkort jelent az egyes országokban). Bárki számára igénybe vehető (még egyszer sem kértek igazolványt - bár nincs "rám írva" :-)), sőt figyelmeztetnek a hogy van-e valamilyen kedvezményem, ha elfelejtem kérni. Még a buszsofőr is megkérdezi Németországban is, Olaszországban is megtapasztaltam ezt. De Angliában is simán kaptam a senior jegyet, ha kértem. (Persze nem éltem vissza az életkorommal egyszer sem, de ezt nem is feltételezték ott.) Olyant is tapasztaltam, hogy ha bizonyos előnyöket élveznek a "hazaiak", akkor azt nyíltan kiírják a táblára, és senkinek sincs amiatt kellemetlen érzése. Szerintem a mi "igazolványunk" (nagy-puha-fehér-papír) felesleges lenne, ha nyugdíjasaink egységesen xx évesen mennének nyugdíjba, de ez már egy másik téma. Harkány? -hát ott lenne 1-2 dolog amit be lehetne vezetni.

Kelenf, 2010. július 19. - hétfő 16:55

Ébresztő, harkányiak (meg mások is)! Az EGK tagállamokban (nem csak az unióban) a kedvezmények életkor alapján járnak! A magyar "Nyugdíjas igazolvány" hungarikum, mellesleg semmi szükség nem lenne rá, ha néhány bürokrata nem ragaszkodna hozzá.

esbeta50, 2010. július 19. - hétfő 15:53

A magyar nyugdíjas sem kap kedvezményt sehol az Unióban, nem fogadják el a magyar nyugd.igazolványt!

andosum, 2010. július 19. - hétfő 12:46

Nem nyugdíjaskedvezményt, hanem korkedvezményt kell alkalmazni, mint az más nyugati országokban van. A senior kedvezményre való jogosultságot /ha nem látszik az illetőn/ a személyi ig.-al igazolni lehet. A nyugdíjas igazolványra való hivatkozással, csak megpróbálnak kibújni a nemzeközi kedvezmények megadása alól.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza