Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt

MTI, 2010. július 19. - hétfő 11:31
Címkék: bírság, eljárás, vendéglátás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-re, mert a társaság továbbra is eltérő belépőárakat alkalmaz a magyar és a külföldi nyugdíjasok tekintetében.


A fürdőnek több százezer forint bírságot kell fizetnie, mert az EBH által korábban kiszabott 1,2 millió forintos büntetést - a döntést a Fővárosi Bíróság (FB) jogszerűnek minősítette - a cég nem hajtotta végre.

A hatóság azt kifogásolta, hogy az önkormányzati tulajdonú társaság megsértette az egyenlő bánásmód követelményét azzal, hogy különböző belépőárakat alkalmaz a magyar és más európai uniós állam külföldi nyugdíjasai tekintetében, a kedvezményt pedig csak magyar nyugdíjasigazolvány megléte esetén teszi lehetővé.

mti
A 2003-ban felújított gyógyfürdő

Horváth Sándor, a gyógyfürdő vezérigazgatója azt közölte: nincs eszközük a számtalan külföldi nyugdíjasigazolvány felismerésére, ráadásul ilyen igazolvány nincs is minden tagállamban. Úgy vélte, megoldást az egységes európai uniós nyugdíjasigazolvány jelentene.

Kéri Ádám, a hatóság jogásza szerint a társaság a jövőben újabb milliós büntetésekre számíthat, mert az FB döntését követően is több külföldi nyugdíjas fordult hozzájuk az eltérő belépőárak miatt - olvasható az  az Új Dunántúli Naplóban.
  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Bokréta, 2010. július 20. - kedd 10:46

Nem értem, hogy mi ebben a probléma? Egy tulajdonos eldöntheti az általa üzemeltetett bármiben, hogy ad-e kedvezményt és kinek. Mi azzal a probléma, ha a külföldi nyugdíjas nem kap? Egyébiránt sok fürdőben egyáltalán nincsen nyugdíjas kedvezmény sem. Viszont sok önkormányzat a saját fürdőiben a saját lakosainak kedvezményt ad, pl. így volt Lepence is, Leányfalu és nyilván még vannak mások is. Akinek ez nem tetszik, az nem megy oda. Hagyjanak már ezzel a hajánál előrángatott egyenlő bánásmóddal. Soha nem volt egyenlőség semmiben és nem is lesz, tudomásul kell venni. Mindenesetre érdekelne, hogy eleve honnan tudják pl. az osztrák nyugdíjasok, hogy nekik is "járna" a nyugdíjas kedvezmény? Hogy van egyáltalán ilyen? Én pl. ha elmegyek egy osztrák fürdőbe kérek két jegyet oszt jó napot, soha nem bogarásztam az ártáblát, hogy milyen kedvezményeket lehet kivasalni a fürdőből. Ja, hogy ezek a panaszos nyugdíjasok innen kiszakadt és ott nélkülöző, eredetileg magyar népek? Így persze lehet a jogosultságokat követelgetni, mert hogy nagyon felvilágosultak ám ők ebben a tekintetben.

cukkini, 2010. július 19. - hétfő 18:36

Tisztelt Esbeta50! Tévedés, ahol van kedvezmény az Unióban, az többnyire életkorhoz kötött (ami tapasztalat szerint változó életkort jelent az egyes országokban). Bárki számára igénybe vehető (még egyszer sem kértek igazolványt - bár nincs "rám írva" :-)), sőt figyelmeztetnek a hogy van-e valamilyen kedvezményem, ha elfelejtem kérni. Még a buszsofőr is megkérdezi Németországban is, Olaszországban is megtapasztaltam ezt. De Angliában is simán kaptam a senior jegyet, ha kértem. (Persze nem éltem vissza az életkorommal egyszer sem, de ezt nem is feltételezték ott.) Olyant is tapasztaltam, hogy ha bizonyos előnyöket élveznek a "hazaiak", akkor azt nyíltan kiírják a táblára, és senkinek sincs amiatt kellemetlen érzése. Szerintem a mi "igazolványunk" (nagy-puha-fehér-papír) felesleges lenne, ha nyugdíjasaink egységesen xx évesen mennének nyugdíjba, de ez már egy másik téma. Harkány? -hát ott lenne 1-2 dolog amit be lehetne vezetni.

Kelenf, 2010. július 19. - hétfő 16:55

Ébresztő, harkányiak (meg mások is)! Az EGK tagállamokban (nem csak az unióban) a kedvezmények életkor alapján járnak! A magyar "Nyugdíjas igazolvány" hungarikum, mellesleg semmi szükség nem lenne rá, ha néhány bürokrata nem ragaszkodna hozzá.

esbeta50, 2010. július 19. - hétfő 15:53

A magyar nyugdíjas sem kap kedvezményt sehol az Unióban, nem fogadják el a magyar nyugd.igazolványt!

andosum, 2010. július 19. - hétfő 12:46

Nem nyugdíjaskedvezményt, hanem korkedvezményt kell alkalmazni, mint az más nyugati országokban van. A senior kedvezményre való jogosultságot /ha nem látszik az illetőn/ a személyi ig.-al igazolni lehet. A nyugdíjas igazolványra való hivatkozással, csak megpróbálnak kibújni a nemzeközi kedvezmények megadása alól.

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza