Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis sör, vodka és whisky az angoloknál

Munkatársunktól, 2010. július 19. - hétfő 16:15
Címkék: csalás, eljárás, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagy mennyiségű, gyaníthatóan hamis alkoholt és dohányárut foglaltak le a közelmúltban a brit hatóságok. A szakértők az áruk potenciális veszélyességét hangsúlyozták.


Mintegy 19 ezer doboz sört, 430 liter vodkát és whiskyt, továbbá 35 ezer szál hamis cigarettát és nyolc kilogramm dohányt foglaltak le a brit hatóságok a napokban. A gyaníthatóan hamis italok és dohányáruk a Manchester környéki Salford városában kerültek elő. A szakértők szerint a termékek fogyasztása potenciális veszélyt jelentene, mivel azok ismeretlen körülmények között és nem ellenőrzött eljárással készültek.

A hatósági közlemény szerint a hamisítványokra egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként bukkantak rá. Az angliai hatósági szervek a futball-világbajnokság kezdete óta folytatnak fokozott ellenőrzéseket a helyi kocsmákban és szórakozóhelyeken, hogy az illegálisan forgalmazott alkoholos italokat kiszűrjék. A hatóságok szerint a mostani akcióval egy nagyobb körzeti elosztópontot sikerült felszámolniuk. 

MTI
Egy itthoni vámos akció

Becslések szerint a cigarettacsempészek évente kétmilliárd fontot vesznek el az adófizetőktől, míg az alkoholhamisítók legkevesebb 350 millió fontos kárt okoznak a brit államháztartásnak. A hatóságok szerint a nagy összegű profit, amire a hamisítók a feketepiacon szert tesznek, közvetlenül az alvilághoz kerül, amelyből egyéb bűnelkövetési formákat finanszíroznak.

Forrás: HENT
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Deák Krisztián, 2019. február 20.

Sajnos mind a mai napig lehet hallani a cikkben leírtakat. Bevallom őszintén, még nem hallottam ...

Lakásfelújítás csapdákkal

Luis Roland, 2019. február 14.

A nevem Luis Roland, kedves feleségem és 3 gyerekem van. egy héttel ezelőtt kétségbeesetten sz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

cedric, 2019. február 14.

Helló barátaid, szükséged van egy gyors kölcsönre a számlák fizetésére vagy egy vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés