Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis sör, vodka és whisky az angoloknál

Munkatársunktól, 2010. július 19. - hétfő 16:15
Címkék: csalás, eljárás, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagy mennyiségű, gyaníthatóan hamis alkoholt és dohányárut foglaltak le a közelmúltban a brit hatóságok. A szakértők az áruk potenciális veszélyességét hangsúlyozták.


Mintegy 19 ezer doboz sört, 430 liter vodkát és whiskyt, továbbá 35 ezer szál hamis cigarettát és nyolc kilogramm dohányt foglaltak le a brit hatóságok a napokban. A gyaníthatóan hamis italok és dohányáruk a Manchester környéki Salford városában kerültek elő. A szakértők szerint a termékek fogyasztása potenciális veszélyt jelentene, mivel azok ismeretlen körülmények között és nem ellenőrzött eljárással készültek.

A hatósági közlemény szerint a hamisítványokra egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként bukkantak rá. Az angliai hatósági szervek a futball-világbajnokság kezdete óta folytatnak fokozott ellenőrzéseket a helyi kocsmákban és szórakozóhelyeken, hogy az illegálisan forgalmazott alkoholos italokat kiszűrjék. A hatóságok szerint a mostani akcióval egy nagyobb körzeti elosztópontot sikerült felszámolniuk. 

MTI
Egy itthoni vámos akció

Becslések szerint a cigarettacsempészek évente kétmilliárd fontot vesznek el az adófizetőktől, míg az alkoholhamisítók legkevesebb 350 millió fontos kárt okoznak a brit államháztartásnak. A hatóságok szerint a nagy összegű profit, amire a hamisítók a feketepiacon szert tesznek, közvetlenül az alvilághoz kerül, amelyből egyéb bűnelkövetési formákat finanszíroznak.

Forrás: HENT
    

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza