Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Arzénmentes ivóvíz Újlengyelen

MTI, 2010. július 16. - péntek 13:41
Címkék: arzén, víz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az új víztisztító berendezésnek köszönhetően az uniós normáknak mindenben megfelelő ivóvizet fogyaszthatnak az újlengyeliek - közölte a település polgármestere.


Cserna Ferenc elmondta: az unióba való belépéssel szigorodtak a jogszabályok, s a korábbi magyar literenkénti ötven mikrogramm határérték tíz mikrogrammra változott. Újlengyelben mindkét vízadó kút arzéntartalma meghaladta az uniós határértéket, ezért a település vezetése úgy döntött, hogy új víztisztító berendezésre pályázik a Környezet és Energia Operatív Program keretében.

mti
Jelenleg csaknem négyszáz település érintett az arzénmentesítő programban

A most munkába állított szűrőberendezés nemcsak az arzén mennyiségét csökkenti jóval a határérték alá, de az uniós előírásoknak mindenben megfelelő minőségű vezetékes ivóvizet biztosít a település mintegy ezerhétszáz lakója számára. A száznyolcvanhétmillió forint összköltségű fejlesztéshez százötvennyolc millió forintot nyertek az uniótól, a fennmaradó részt önerőből finanszírozták - tette hozzá Cserna Ferenc.

A község vezetőjének közlése szerint Magyarországon jelenleg csaknem négyszáz település érintett az arzénmentesítő programban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

András, 2011. szeptember 22. - csütörtök 20:22

Az arzén mentes víz szerintem az egész országban elérhető kellene hogy legyen olyan határértékkel ahogyan azt az EU előírja. Persze itthon sok helyen egyenlőre csap víztisztító segytségével orvosolható a probléma. Ha vm tényleges víztisztítási megoldást keres az ember akkor ajánlom a www.aquaphormodern.hu víztisztító vízszűrő webshop-ot minőségi készülékekkel.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza