Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Potenciafokozó-vizsgálat államtitkári utasításra

MTI, 2010. július 16. - péntek 12:21
Címkék: étrend-kiegészítő, vizsgálat, gyógyszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkára pénteken azonnali vizsgálatot kezdeményezett az ÁNTSZ-nél nyolc potenciafokozó étrend-kiegészítő kapcsán - tájékoztatott a tárca.


A minisztérium közleménye szerint a vizsgálat elrendelésének alapja a Gyógyszerészet című folyóirat júliusi számában közölt cikk, amelynek szerzői azt állítják, hogy az általuk vizsgált tíz étrend-kiegészítő közül nyolcnál "étrend-kiegészítő hamisítási jelenség" áll fenn. A legálisan bejelentett, "zöld jelzést" (OÉTI) kapott készítményeket növényi termékekből előállított potenciafokozóként vagy ezt a hatást sugallva hirdetették, illetve forgalmazták.

AFP
Gyógyszerhatóanyagot keresnek a növényi termékekben

Ennek ellenére hatban olyan hatóanyagot találtak, amely gyógyszerként törzskönyvezett gyógyszerek hatóanyagaként ismertek, vagy ezek nem törzskönyvezett rokon vegyületei, étrend-kiegészítőben nem használhatók. Egy készítményben koffeint, egy másikban pedig johimbint találtak, mely hatóanyag Magyarországon már nem forgalmazható.

Ennek fényében a Hamisítás Elleni Nemzeti testület figyelmét is felhívta az új gyógyszer-hamisítási formára. Továbbá az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézetet (OÉTI) is felkérte, hogy a lehető leghamarabb dolgozzon ki javaslatot, és kezdje meg az ellenőrzéseket legalább azon étrend-kiegészítő csoportok esetében, ahol a nemzetközi tapasztalatok alapján hamisítással számolni lehet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza