Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Víztoronyrobbanás - folyamatos az ivóvízellátás

MTI, 2010. július 14. - szerda 12:21
Címkék: Fehérgyarmat, víztorony, robbanás, szolgáltatás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Folyamatos az ivóvízellátás Fehérgyarmaton és környékén, ahol kedden eddig még nem ismert ok miatt felrobbant a négy település tízezer lakosának szolgáltatást biztosító víztorony - közölte Tilki Attila, a szatmári város polgármestere.


Az ellátást jelenleg szivattyúk biztosítják, ez azonban jelentős pluszköltséget okoz, s emellett az is aggasztó, hogy egy esetleges áramkimaradás miatt leállhat a szolgáltatás - mondta az önkormányzati vezető. Hozzátette: a nyári zivatarok miatt ez elő is fordulhat, így jelenleg a szakemberek keresik a megoldást arra, hogy tartalék-áramellátás is legyen a négy településen, Fehérgyarmaton, Penyigén, Kömörőn és Mándon.

Tilki Attila tájékoztatása szerint keresik annak a lehetőségét is, hogy a felrobbant víztorony helyett hogyan lehet gyorsan újat építeni, vagy más technológiával megoldani a vezeték-rendszerben az állandó víznyomást. A polgármester megjegyezte: a csőhálózat legtávolabbi pontja Kömörőben van, tizenöt kilométerre Fehérgyarmattól, így mindenképpen szükség van víztoronyra, vagy valamilyen más technológiai eljárásra a víznyomás biztosításához. Az önkormányzati vezető azt még nem tudta megmondani, hogy új víztorony építésére, vagy más technológia alkalmazásához honnan tudják előteremteni a pénzt.

mti
Százötvenmillió forintba kerülne egy új víztorony

"Saját, önkormányzati forrásból a számítások szerint százötvenmillió forintos költséget nem tudjuk előteremteni, mindenképpen kormányzati segítségre, vagy pályázati lehetőségre lesz szükség" - emelte ki. Pernyák Sándor ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy a fővárosi polgárvédelmi parancsnokságtól kérnek egy nagyteljesítményű aggregátort az esetleg fellépő áramkimaradások azonnali pótlására. Megemlítette továbbá, hogy kisebb vízkorlátozást rendelt el a négy településen a helyi védelmi bizottság, ami azt jelenti, tilos locsolni és autót mosni.

Az ezredes elmondta azt is, hogy a robbanás oka továbbra sem ismert, a szakértői véleményre várnak az ügyben. Az viszont már biztos, hogy idegenkezűség gyanúja nem merült fel. A parancsnok szerint több ok is kiválthatta a robbanást, így a metángáz felgyülemlése, vagy akár anyagfáradás is, s az utóbbihoz a térséget sújtó eddigi nagy nyári viharok is hozzájárulhattak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza