Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis fogyasztószerek a piacon

Munkatársunktól, 2010. július 13. - kedd 16:31
Címkék: hamisítás, fogyasztószer, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jelentős kereslet miatt rendkívül nagy arányban hamisítják a különböző fogyasztószereket. A hamis készítmények azonban nem hogy az emberek súlyát nem csökkentik, de számos komoly mellékhatásuk lehet.


Nagyobb halmokban fekszenek egy közép-londoni ingatlan alagsorában a hamisított fogyasztószerek. A bliszterek, dobozok nélkül, újságpapírba vagy fóliába vannak csomagolva, mellettük hevernek a használati útmutatók, készen arra, hogy az online rendelő ügyfeleknek kipostázzák azokat. A hamisítványokat nemrég fedezték fel a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) munkatársai - írja a fogyasztószerek hamisításának növekvő arányáról közölt riportjában a BBC News.

A testsúlycsökkentő pirulák között az eredetileg a Roche által gyártott Xenical és az Abbott Laboratories által készített Reductil hamis verziói szerepelnek. Az utóbbi készítményt annak szibutramin tartalma miatt januárban vonták ki az európai piacokról, mivel laborvizsgálatok szerint a hatóanyag a szívbetegek körében jelentősen megnöveli a szívroham kialakulásának kockázatát. Az MHRA szakértője, Mick Deats szerint mindkét gyógyszertípust nagy arányban hamisítják, amelynek okán meglehetős gyakorisággal foglalnak le ilyen készítményeket az Egyesült Királyság területén.

mti

Deats szerint a hamis fogyasztószerek piacát a kereslet táplálja, a terjesztés sikerességéért pedig az internet a felelős. A szakértő szerint a hamisítók pontosan tudják, hol van kereslet az ilyen jellegű készítményekre. Értékesítésükkel a fejlett nyugati országokban érhető el a legnagyobb profit, ahol a magas internet-ellátottságnak köszönhetően, az illegális online patikákon keresztül könnyen utat találnak célközönségükhöz.

A készítmények megvásárlása és fogyasztása jelentős egészségügyi kockázatot jelent: a hamisítványokat nem higiénikus körülmények között készítik, összetevőik között az előírttól eltérő, vagy annak nem megfelelő anyagok lehetnek. Csak azért, mert a hamisítvány tartalmaz némi aktív hatóanyagot, nem jelenti azt, hogy nem veszélyes. "Nem létezik olyan, hogy jó hamis gyógyszer" - hangsúlyozza Deats.

Forrás: HENT

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

REMY FINK, 2020. január 09.

[REMY.CREDIT111@gmail.com]

Szüksége van valamilyen hitelre vagy finanszírozásra? ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza